JA SAM MUSLIMAN I NISAM PSOVAO MAJKU MUSLIMANSKU: Ovako se branio Mišel Krstović okrivljen za incident ispred Bajrakli džamije

S. J. M.

19. 02. 2024. u 18:57

MIŠEL Krstović, koji je optužen za izazivanje nacionalne i verske mržnje, jer je u novembru prošle godine u vreme čitanja večernje molitve ispred Bajrakli džamije u Beogradu psovao majku muslimansku i pretio skalpelom, negirao je danas krivicu na suđenju u Višem sudu u Beogradu.

ЈА САМ МУСЛИМАН И НИСАМ ПСОВАО МАЈКУ МУСЛИМАНСКУ: Овако се бранио Мишел Крстовић окривљен за инцидент испред Бајракли џамије

Foto V. Danilov

Njegov branilac Nemanja Đurković rekao je da oni osporavaju činjenično stanje i pravnu kvalifikaciju iz optužnice i da u Krstovićevim radnjama nema krivičnog dela. Kako je rekao on je isto muslimanske veroispovesti, govorio je na istom jeziku kao oštećeni i nije mogao da izazove versku mržnju i netrpeljivost.

Inače, Više tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se Krstović osudi i da mu se izrekne mera obaveznog lečenja i čuvanja u zatvorskoj bolnici, odakle je i doveden na suđenje u pratnji dvojice stražara.

Krstović je teško pričajući i govoreći nepovezano kazao da nije bio u dvorištu, već na trotoaru ulice ispred džamije i da se tu posvađao sa dvojicom Arapa.

- Poznavao sam ih, ali nismo prijatelji i svađali smo se na arapskom jeziku. Ja sam gurao njih i oni mene, niko nije bio povređen, nismo se psovali i vređali i oni su onda otrčali - kazao je Krstović, koji je inače rođen u Kuvajtu i arapski mu je maternji jezik, mada govori i srpski, jer mu je otac iz Lazarevca. - Otišao sam onda do restorana u blizini i tu sam počeo da plačem i pravim buku, pa je došla policija po mene.

Na pitanje sudije da li je vikao ovo je "lažna džamija, treba da nestane", psovao majku Muslimansku, govorio "ja sam Mosad, majka mi je Jevrejka, Muslimane treba pobiti", Krstović je rekao da on nije Mosad, niti Jevrejin i da mu je majka Muslimanka, kao i on, otac i brat.

- Da sam sve to rekao bio bih izbačen iz vere i niko od Arapa ne bi više radio sa mnom, niti se družio i pričao - rekao je okrivljeni Krstović, koji u Kuvajtu ima bivšu suprugu i četvoro dece i kaže da su svi Muslimani.

Na pitanje da li je zamahivao skalpelom na jednog čoveka, okrivljeni je odgovorio da je radio na građevini i tada u rancu imao alta, skalpel, čekić, rukavice i da nije vadio skalpel, a da su mu to oduzeli policajci ispred restorana. On je ispričao i da je taj dan bio skroz pijan, da je popio tri piva i duplu vodku, kao i da su dva Arapa bila pomalo pijana. Na pitanje sudije da li mu vera dozvoljava da pije i da li Arapi smeju da piju, Krstović je rekao da u Kuranu piše da ne smeju puno, a mogu malo.

Takođe je rekao i da nikoga tada nije pljunuo.

Na kraju je reagovala i doktor iz Specijalne zatvorske bolnice Svetlana Pajić Savić rekavši da je to sve psihoza i da nema veze sa alkoholom. Ona treba da dopuni svoj nalaz i mišljenje psihijatrijskog veštačenja okrivljenog Krstovića, nakon što je odslušala njegovu odbranu, jer se u istrazi branio ćutanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)