VOZILI MILIONE OD KOKAINA: Nastavlja se suđenje LJubu Miloviću i policajcima optuženim da su sa njim sarađivali

N. B.

27. 11. 2023. u 08:00

PRED Specijalnim sudom u Beogradu za danas je zakazan nastavak optuženima za pripadnost kriminalnoj grupi, koju je prema tvrdnjama Tužilaštva organizovao odbegli crnogorski policajac Ljubo Milović.

ВОЗИЛИ МИЛИОНЕ ОД КОКАИНА: Наставља се суђење Љубу Миловићу и полицајцима оптуженим да су са њим сарађивали

Foto: M. Anđela

Sredinim prošlog meseca održano je pripremno ročište na kojem je inspektor Uprave kriminalističke policije Daniel Jovanović, koji je optužen da je sa suprugom, inače radnicom BIA, Dušicom Jovanović i još šest okrivljenih negirao da je prao novac, koji prema optužnici potiče od šverca kokaina, kao i da je tajne podatke srpskih službi odavao osobi navodno bliskoj vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru. Optužbe su negirali i njegova supruga Dušica, kao i Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Milan Krstović i Živojin Filipović, kojima se na teret stavlja da su obavljali zadatke koje im je davao Milović i učestvovali u pranju para, odnosno transportu novca koji potiče od šverca kokaina, kamionima iz Holandije, preko Srbije u Hrvatsku i Crnu Goru.

Odbrana osporava skaj-komunikaciju

ADVOKAT Jugoslav Tintor, branilac policajca Ljuba Milovića, zatražio je da skaj-komunikacija, za koju tužilaštvo tvrdi da je pribavljena putem međunarodne pravne pomoći, ne bude izvedena pred sudom, osporavajući pouzdanost i tačnost ovog dokaza. On je naveo i da skaj-komunikacija nije dostavljena po zakonu i da zbog toga ne može da bude izvođena kao dokaz u postupku. Tintor je predložio da se ona izuzme iz spisa predmeta. 

Pre izjašnjavanja optuženih, tužilac za organizovani kriminal pročitao je navode optužnice kojom se Miloviću stavlja na teret da je 2019. organizovao kriminalnu grupu, čiji su pripadnici postali optuženi i koja je delovala do 1. avgusta prošle godine.

- Na teret im je stavljeno i da su više od šest miliona evra prevezli iz Holandije u Srbiju, kamionima za transport firme iz Aranđelovca, iako su znali da potiče od trgovine kokainom, koji je Milović nabavljao u Ekvadoru. Oni su preuzimali novac u Beogradu a potom ga prevozili u Crnu Goru. Za to su dobijali novčanu nagradu - navodi se u optužnici.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!