TUŽILAŠTVO TRAŽI DA SE PRODUŽI PRITVOR OCU UBICE IZ MLADENOVCA: U kući mu pronađeno oružje, na saslušanju rekao da nije kriv

Novosti Onlajn

03. 07. 2023. u 17:15

VIŠE javno tužilaštvo u Smederevu danas je sudiji za prethodni postupak predložilo da produži pritvor Radiši Blažiću, ocu Uroša Blažića (20) koji se sumnjiči da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio devetoro i ranio 13 meštana.

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ДА СЕ ПРОДУЖИ ПРИТВОР ОЦУ УБИЦЕ ИЗ МЛАДЕНОВЦА: У кући му пронађено оружје, на саслушању рекао да није крив

Foto: Printskrin/MUP

Otac Uroša Blažića sumnjiči se da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Radiši Blažiću pritvor ističe 5. jula i tužilaštvo je predložilo sudu da mu produži pritvor. Istraga je i dalje u toku i ostalo je da se sasluša još nekoliko svedoka - potvrđeno je za medije.

Podsetimo, Radiši Blažiću se na teret stavlja da je u objektima u kojima je živeo i koristio ih, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije, eksplozivnih materija i delova za oružje, pri čemu postoji sumnja da je neovlašćeno nabavio i držao oružje i municiju koja je pronađena prilikom pretresa objekata, kao i vozila koja je koristio njegov sin, okrivljeni Uroš Blažić prilikom izvršenja krivičnih dela.

Prilikom pretresa objekata u kojima je živeo i koje je koristio Radiša Blažić, kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, nađeni su jedan revolver kalibar 44 sa olučenom cevi, jedan pištolj kalibra 7,65 koji predstavlja poluautomatsko oružje sa olučenom cevi, nekoliko stotina metaka ralicitog kalibra, 850 grama baruta koji predstavlja eksplozivnu materiju, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

U odbrani koju je na saslušanju izneo, negirao je izvršenje krivičnog dela.

BONUS VIDEO: HAPŠENjE OCA UBICE IZ MLADENOVCA - Pronađen čitav arsenal oružja

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)