ODUZETI TELEFON PRESUDAN ZA UBISTVO NA SENJAKU? Suđenje za likvidaciju Borivoja Simovića, naloženo dopunsko veštačenje

S. J. M.

28. 12. 2022. u 19:24

NA suđenju Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu, okrivljenim za ubistvo Borivoja Simovića 25. juna 2020. godine, sudsko veće Višeg suda u Beogradu danas je naložilo da se uradi dopunsko veštačenje mobilnog telefona Nikole Stančića.

ОДУЗЕТИ ТЕЛЕФОН ПРЕСУДАН ЗА УБИСТВО НА СЕЊАКУ? Суђење за ликвидацију Боривоја Симовића, наложено допунско вештачење

Foto D. Milovanović

Za njega okrivljeni tvrde da ih je uvukao u zamku da dođu u park na Senjaku da Nikoliću vrati pare koje mu duguje, a kad su došli na njih je zapucano. Oni su uzvratili i tada je iz rikošeta pogođen Borivoje Simović.

Dopunskim veštačenjem treba da se utvrdi sadržina SMS poruka i sve komunikacije tog dana, jer je prvim veštačenjem, koje je u istrazi tužilaštvo naložilo da se obavi, utvrđeno samo da su se Stančić i Nikolić čuli i razmenjivali poruke, a gledan je period od osam časova uveče.

- To što su imali komunikaciju ne znači ništa. Bitna je sadržina razgovora, jer su se mogli dogovarati i da sade cveće - rekla je sudija Slavica Nikolić.

Ovim je prihvaćen predlog odbrane, koji tvrde da je Stančićev oduzeti telefon ključ predmeta, jer u njemu mogu da se vide poruke, koje je razmenjivao sa Nikolićem, ali i sa Borivojem Simovićem. 

Veštak Saša Krstić je prethodno izjavio da je veštačio samo dostavljene listinge mobilnih poziva i SMS poruka, a da nije imao telefone, pa tako ni uvid u sadržaj poruka. Takođe iz listinga nije imao podatke da li su okrivljeni i Stančić komunicirali preko internet aplikacija.

BONUS VIDEO - PRVA IZJAVA NIKOLE NEDELjKOVIĆA: Bio sam u zatvoru samo zato što sam Srbin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista