RIKOŠET BIO KOBAN: Suđenje za ubistvo Borivoja Simovića u junu 2020. na Senjaku

S. J. M.

11. 02. 2022. u 12:20

BORIVOJA Simovića je pogodio rikošetirani projektil, sa levog boka ispod pazuha. Ta ustrelna rana je izazvala dominantno unutrašnje krvarenje.

РИКОШЕТ БИО КОБАН: Суђење за убиство Боривоја Симовића у јуну 2020. на Сењаку

Borivoje Simović, Foto Privatna arhiva

Ne može se odrediti koliko dugo je ono trajalo, ali mogao je da se kreće, da trči i priča telefonom jedno kraće vreme od nekoliko minuta. Na to ukazuju i tragovi krvi na ulici i u dvorištu gde je klonuo, pao i umro.

Ovo je odgovarajući na pitanja tužioca kazao sudski veštak Đorđe Alimpijević, na suđenju Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu za teško ubistvo Borivoja Simovića juna 2020. na Senjaku.

Drugi veštak Milan Kunjadić kazao je da se ne može odrediti gde je bio onaj što je pucao, niti u kom položaju je bio Simović kad ga je pogodio metak:

- Na osnovu dve pronađene košuljice i projektila u telu ne može se utvrditi ni kalibar, ni marka pištolja iz kog je pucano. Nesporno je samo da je projektil rikošetirao i da je prvo udario u tvrdu podlogu. Međutim, na uviđaju nije fiksiran materijalni trag gde je metak prvo udario.

Veštak je odgovarajući na pitanje sudije rekao da je nemoguće da je Simović pucao i da mu se metak vratio posle rikošeta.

Borivoje Simović, Foto Privatna arhiva

Na suđenju je svedočila i Tina Zeljković, supruga Ilije Veljovića, Borivojevog druga, kojeg su optuženi pretukli dva dana pre ubistva Simovića. Ona je kazala da je u retrovizoru videla da Iliju tuku, izašla iz auta i počela da vrišti:

- Svi su ga šutirali nogama u glavu i telo. Jedan od njih mi je rekao da se sklonim i pomenuo je Boru, kako sam razumela u kontekstu da je on sledeći, koji će proći loše. Ilija je završio na Urgentnom, imao je teške povrede. Tu noć smo bili u bolnici i onda otišli kod njega kući. 

Sestra: Smeju se i provociraju

Foto: Privatna arhiva

SESTRA ubijenog Borivoja, Marina Simović Pavlović, kazala je sudskom veću da im se okrivljeni često okreću i smeju:

- Šta je smešno u mojoj situaciji? Oni namerno provociraju.

Sudija je na pauzi utvrdila da je to tačno i upozorila ih da to više ne rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024