OPTUŽNICA PETI PUT NA DOPUNI: Ne nazire se suđenje bivšem načelniku Gradske uprave Valjeva i još devet osoba

B. PUZOVIĆ

02. 07. 2022. u 10:30

VEĆ peti put na dopunu je vraćena optužnica protiv Aleksandra Vujića Subotića (39), bivšeg načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjevo, i još devet osoba, osumnjičenih za davanje i primanje mita, zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i zloupotrebe u postupku javnih nabavki.

ОПТУЖНИЦА ПЕТИ ПУТ НА ДОПУНИ: Не назире се суђење бившем начелнику Градске управе Ваљева и још девет особа

Foto Fejsbuk

U naredbi Vanraspravnog veća Višeg suda u Valjevu ovdašnjem tužilaštvu stoji da je potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice.

Prethodno, optužnice su vraćane jula 2018, aprila i decembra 2019, kao i oktobra 2021. godine. Viši sud u Valjevu januara 2021. jednu od verzija optužnice je potvrdio, ali ju je posle žalbi Apelacioni sud u Beogradu vratio na dopunu.

U poslednjoj naredbi za dopunu istrage traži se da se ispita svedok zbog učešća njegove firme u postupku nabavke protočnih bojlera. Navodi se da je prethodni nalog suda bio da se nabave dokazi o postojanju opravdanje sumnje da je Aleksandar Vujić Subotić uticao na tadašnjeg gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića da se kupi kopir-aparat za kabinet prvog čoveka lokalne samouprave. Sud, naime, smatra da razgovor između Vujića Subotića i jednog od okrivljenih nije dovoljan dokaz o uticaju na gradonačelnika.

Među 10 osoba obuhvaćenih optužnicom su radnici ovdašnje gradske uprave, preduzetnici, nadležni u više privrednih društava iz Valjeva, Novog Sada i Šapca.

Uhapšeni su juna 2017. godine, a posle nekoliko meseci su pušteni da se brane sa slobode. Osumnjičeni su za nameštanje tendera za kupovinu vozila, auto-sedišta za decu, kancelarijskog materijala, nabavku i servisiranje foto-kopir aparata, štampača...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili