SUPRUGU USMRTIO AUTOMOBILOM, PA JE STAVIO NA KREVET: Otac nastradale Jasmine tuguje - Niko mi nije rekao da joj je pretio

S. KOSTIĆ

18. 05. 2022. u 13:00

VIŠI sud u Sremskoj Mitrovici potvrdio je optužnicu koju je Više javno tužilaštvo podiglo protiv Zolike Holika (50) iz Beške, zbog krivičnog dela teško ubistvo, potvrđeno je "Novostima" u ovom sudu.

СУПРУГУ УСМРТИО АУТОМОБИЛОМ, ПА ЈЕ СТАВИО НА КРЕВЕТ: Отац настрадале Јасмине тугује - Нико ми није рекао да јој је претио

Foto: S. K./ Fejsbuk

Holik je okrivljen da je u septembru prošle godine, u ranim jutarnjim satima, najpre automobilom usmrtio bivšu suprugu Jasminu Holik (47), a zatim njeno beživotno telo odneo u svoju kuću. Posle pripremnog ročišta, sudija Nikola Radanović, koji će voditi ovaj proces, odrediće datum početka suđenja.

Porodica žrtve ni osam meseci posle zločina ne može da poveruje da je Zolika usmrtio Jasminu, koja ga je dve godina ranije napustila.

- Sve se zna šta je i kako bilo. Nažalost, moja ćerka se neće vratiti među žive. Povređen sam što su svi znali, da je on njoj pretio, a niko mi ništa nije rekao. Naravno da to ne bih dozvolio, pričao bih sa njim - kaže, za "Novosti" Dragoljub Markov, otac ubijene Jasmine, koji je juče saznao da je potvrđena optužnica protiv njegovog bivšeg zeta. - Ni naslutio nisam da tako nešto može da se dogodi. Tog jutra ćerka se spremala i radovala povratku na posao, jer je tri nedelje provela u bolnici zbog korone. A onda joj je on oduzeo život. Supruga Božica i ja patimo i utehu tražimo u unuku, unuci i njenoj porodici.

Foto: Fejsbuk

Tog jutra, kada je Jasmina u uobičajeno vreme krenula na posao, u ulici gde je živela kod majke i oca, u kolima ju je sačekao Zolika, a onda na nju naleteo automobilom. Izašao je iz vozila, ženu stavio na suvozačevo mesto i odvezao je svojoj kući u Ulicu Branka Radičevića. Tada je pozvao taštu Božicu i rekao joj da je ubio Jasminu, nakon čega je nesrećna žena pozvala policiju, koja je Jasminino beživotno telo zatekla na bračnom krevetu.

Nekoliko sati posle tragedije, Jasminina majka je rekla da je njena ćerka godinama trpela maltretiranje od Zolike.

- Vređao ju je, proganjao je, pratio. Svašta je moja ćerka trpela zarad mira u kući i mira u porodicama da se ne bi međusobno svađale - rekla je tada očajna majka ubijene žene, ne krijući da je Jasmina nekoliko puta davala šansu Zoliki da se pomire, ali bi on bio opet onaj isti i veoma loše naravi kada popije.

Zločin počinjen zbog ljubomore?

SVI koji su poznavali ovaj bračni par tvrde da su motivi ove tragedije ljubomora i posesivnost. Naime, Zolika, navodno, nije mogao da se pomiri sa tim da Jasmina ne želi više da se živi sa njim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KO JE TELOHRANITELJ MAKSIM? Senka Zelenskog - od optužbi zbog veze s moćnim oligarhom, do šefa Službe bezbednosti