MAMA JE ZAKLALA SRĐANA: Tereza pred ćerkom iskasapila supruga, dete nakljukano sedativima zvalo pomoć!

Bogoljub Grujić

12. 05. 2022. u 10:00

TEREZA Perić (46) uhapšena je zbog sumnje da je u noći između utorka i srede u porodičnoj kući u Zrenjaninu nožem usmrtila svog supruga Srđana Perića (42), zatim njegovo telo isekla na delove testerom, koje je na kraju skuvala u velikom loncu.

МАМА ЈЕ ЗАКЛАЛА СРЂАНА: Тереза пред ћерком искасапила супруга, дете накљукано седативима звало помоћ!

Srđan i Tereza Perić, Foto "Fejsbuk"

Zasada ostaje pod velom tajne šta je prethodilo monstruoznom zločinu u Ulici Duška Trifunovića, u naselju Zeleno polje u Zrenjaninu, a što bi osumnjičena mogla da objasni na saslušanju u tužilaštvu.

Ništa, kažu komšije iz okolnih kuća, bez obzira na povremene razmirice, nije nagoveštavalo na zločin ovakvih razmera. Tereza i Srđan se, dodaju komšije, jesu raspravljali, ponekad bili čak i bučni u svađi i raspravama, ali ništa nije navodilo da je ona spremna da ubije bolesnog čoveka. Izvori bliski istrazi veruju da je Tereza najpre sedativima, koje je stavila u vodu, ošamutila Srđana da ne bi mogao da se brani, jer je bio mnogo krupniji od nje, a zatim ga je izbola nožem i to pred očima dece.

Prema nekim, još nepotvrđenim informacijama, monstruozni čin svoje majke policiji je prijavila Terezina maloletna ćerka, koja je navodno, takođe bila u kući u vreme zločina.

Zapečaćena vrata na domu u kojem se dogodilo ubistvo, Foto Privatna arhiva

Ona je, navodno, ispričala da su se često svađali, da je njena majka bila ljubomorna i da je govorila da ne može više da ga trpi.

- Srđan je i ranije prijavljivao da ga supruga kljuka sedativima. Jednom je spavao čak 25 sati neprekidno, a čula sam da je nedavno pokušala da zapali krevet u kojem je spavao - kaže komšinica i dodaje da je u utorak uveče bilo burno.

- Čula se cika i vika, vrata su lupala. I dalje mi nije jasno kako je Tereza uspela da ubije Srđana, jer je mnogo niža i sitnija od njega.

Mirjan Popov kaže da je Srđana poznavao od malih nogu:

- Rodio se u ovoj kući, prve smo komšije, kako se to kaže bašta uz baštu. Ne mogu još da poverujem. Sve je počelo u utorak uveče, pola sata pre ponoći. Sin se vraćao iz grada, bilo je nekoliko policijskih automobila oko kuće, rekli su mu da uđe iz bezbednosnih razloga i da ne izlazi iz kuće.

Foto Privatna arhiva

Prema rečima Popova, Srđan je odavno imao lekarsku, psihijatrijsku dijagnozu, ali nikada nije bio agresivan. Sa njim su svi bili u korektnim odnosima, nije bilo sukoba i mirno je sa njim moglo da se razgovara o svemu. Zbog svoje bolesti, primao je socijalnu pomoć i nigde nije radio.

- Video sam da je policija, nakon hapšenja Tereze Perić, iz kuće izvela još jednu visoku mušku osobu - ističe komšija prekoputa doma Perića, pretpostavljajući da je reč o Terezinom sinu iz jednog od prethodna tri braka.

Žitelji ove ulice u šoku su posle bezumnog čina njihove komšinice.

- Čula sam šta je Tereza uradila. Užas. Oni u kući nisu imali struju, koristili su solarni panel, koji je Srđan instalirao - dodaje komšinica iz Ulice Duška Trifunovića, uz napomenu da je Srđanov otac preminuo pre nekoliko godina, a majka i mlađa sestra mu žive u Švajcarskoj.

Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo Srđana Perića juče je bila prazna i zapečaćena. Mračne prostorije kriju tajnu svega što se u njoj dešavalo u utorak 10. maja uveče, i zašto je Tereza malom testerom na struju, koju nije uključila, a kojom je Srđan sekao drva, iseckala delove njegovog tela. Komšije kažu da ga je najpre presekla na pola, a onda mu odsekla noge i polni organ i zatim ih kuvala u velikom loncu.

Komšinice ispred kuće Perića, Foto Privatna arhiva

Potresne reči Srđanove seste

Srđanova sestra se fotografijom na društvenoj mreži "Fejsbuk" oprostila od ubijenog brata, dok se potresena rodbina i prijatelji opraštaju u komentarima ispod objave.

- Bato moj, zašto se ovo moralo desiti, zašto? Život nije bio fer prema tebi. Bio si duša od čoveka i nisi ovo ničim zaslužio! Počivaj u miru Božjem, neka mi te anđeli čuvaju! Voli te tvoja seka, najviše - napisala je nesrećna sestra uz Srđanovu fotografiju.

Detetu dala lek za smirenje

- Sve je uradila pred očima naše ćerke, a onda joj je dala i lek za smirenje. Devojčica je gledala kako ga ona ubada, seče, a onda je videla i Srđanovu nogu. Potom je zvala mog sina, njenog brata, i rekla: "Mama je zaklala Srđana". Prvo sam mislio da se šali, ali onda smo zvali policiju. Inače, on mi se hvalio tom motornom testerom, baš mi je rekao da je oštra. On i ja smo se družili, pili pivo zajedno. Obojicu je znala da nas strpa u zatvor, pa sam ga ja vadio - ispričao je juče novinarima Miljaim Ljutić, Terezin bivši muž, koji sa njom ima četvoro dece.

Odlazila, vraćala se

- Imam utisak, kad je imao novca, Tereza je bila tu, kad je ostajao švorc, napuštala ga je, odlazila - kaže jedna komšinica. - Imala je pre njega, navodno, tri braka i četvoro dece.

* * * * * * * *

LjUBAV CVETALA NA "FEJSBUKU"

Osumnjičena i žrtva imali su zajednički profil na "Fejsbuku", gde su često objavljivali fotografije na kojima su zajedno. Gotovo na svakom snimku su zagrljeni ili Tereza sedi Srđanu u krilu. Ispod slika, prijatelji su im ostavljali komentare: "Kako vas je lepo videti zajedno", "Golupčići", "Prelepi ste"...

Foto Privatna arhiva

Takođe, na njihovom fejsbuk-profilu u oktobru prošle godine okačena je fotografija rođendanske torte uz komenatr "Srećan rođenadan, ljubavi", a ispod su se nizali komentari: "Kako ti je ženica napravila lepu tortu", "Prelepa je torta, srećan rođendan!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a