OČEKUJE SE DOLAZAK UDOVICE OLIVERA IVANOVIĆA? Novo ročište na suđenju, brat ubijenog rekao - videlo se da ima probleme

D. ZEČEVIĆ

19. 04. 2022. u 17:16

NA današnjem ročištu u nastavku suđđenja za ubistvo Olivera Ivanovića pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini u svojstvu svedoka tužilaštva saslušan je njegov rođeni brat M.I.

ОЧЕКУЈЕ СЕ ДОЛАЗАК УДОВИЦЕ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА? Ново рочиште на суђењу, брат убијеног рекао - видело се да има проблеме

Arhiva

Ističući da je bio blizak sa Oliverom, koji je imao ulogu starijeg brata i zaštitnika porodice, M.I. je tokom svedočenja kazao da se Oliver nije žalio. ali da je bilo evidentno da je imao problema. On je naveo da drugih razloga za ubistvo Olivera Ivanovića nije bilo osim političke prirode.

- Danas je saslušan četrnaesti svedok tužilaštva, kojeg su danas ispitivali tužilaštvo i advokati odbrane. Ovaj svedok nije promenio iskaz dat u istrazi i danas je svedočio o događajima pre i posle ubistva Olivera Ivanovića o kojem kako je rekao, ne zna ništa- ističe advokatica Jovanan Filipović napominjući da se ročišta nastavljaju sutra i u četvrtak kao i da će svedoka M.I. sutra ispitivati advokati odbrane i sudsko veće.

Inače,kako su preneli mediji na Kosovu, očekuje se da se na narednim ročištima kao svedok pojavi i nevenčana supruga Olivera Ivanovića, Milena Popović.

Lider G.I. SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici. Gotovo dve godine kasnije specijalno tužilaštvo Kosova podiglo prvu optužnicu, dok je suđenje koje se sada odvija po trećoj dopunjenoj optužnici počelo 6. juna 2021. godine.

Inače, za ubistvo Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. ispred prostorija G.I. SDP, terete se Nedeljko Spasojević, Marko Rošić i Rade Basara koji se nalaze u prtvoru, kao i Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović. Oni se sumnjiče da su navodno bili članovi kriminalne grupe odnosno za zloupotrebu položaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MOJE TELO POŠALJITE U ČAČAK, SRCE OSTAVITE U LJUBLJANI: Bora emotivan pred koncert u rodnom gradu