JEDNOM PET GODINA, DRUGOM ŠEST MESECI: U novosadskom Višem sudu presuđeno dvojici zbog međusobnog sukoba u Petrovaradinu

Lj. P.

17. 12. 2021. u 14:02

U NOVOSADSKOM Višem sudu, izrečena je kazna dvojici koji su zbog međusobnog sukoba dospeli na optuženičku klupu.

ЈЕДНОМ ПЕТ ГОДИНА, ДРУГОМ ШЕСТ МЕСЕЦИ: У  новосадском Вишем суду пресуђено двојици због међусобног сукоба у Петроварадину

Arhiva

Lazar Jovanović (48) iz okoline Bele Crkve je zbog pokušaja ubistva Veselina Džeferovića (59) osuđen na pet godina zatvora, dok je Veselin Džeferović zbog nanošenja lakših povreda Jovanoviću kažnjen sa šest meseci zatvora. Obojici je izrečena i mera obaveznog lečenja alkoholičara, a Jovanoviću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude, jer nema stalnu adresu u Novom Sadu.

Obrazlažući presudu, sudija Nataša Nikolić je rekla da je nesumnjivo dokazano da je napad započeo Jovanović, a da je tom prilikom drugokrivljeni zadobijao ubode, dok je bio pod uticajem alkohola, između lakog i srednjeg stepena pijanstva, te prekoračio granice nužne odbrane.

Jovanović, koji je te večeri bio pod uticajem alkohola je napao Džeferovića, a onda mu je zadao tri uboda nožem u predelu grudi i stomaka. Džeferović, koji je takođe bio pod dejstvom alkohola, se branio i dok je još trajao napad na njega, prekoračivši granicu nužne odbrane, uzvratio je udarajući Jovanovića oklagijom po glavi.

Advokat Nikola Travica, branilac okrivljenog Džeferovića je u zaršnoj reči tražio da njegov branjenik bude oslobođen, jer kako je rekao, nije počinio delo navedeno u optužnici, odnosno nanošenje lakih povreda, i da se, zapravo, radilo o odbijanju napada.

Branilac okrivljenog Jovanovića, advokat Jovan Radanović u završnoj reči je istakao da delo nije nastalo na način opisan u optužnici, i da je reč o nužnoj odbrani i da je njegov branjenik trpeo fizičko i psihičko nasilje od drugooptuženog. Još je rekao za svoga branjenika da je neosuđivan i blage naravi dok je naglasio da je drugooptuženi osuđivan sedam puta i odležao do sada 14 godina robije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri