SUDIJA VUČKOVIĆ NE NOSI NANOGVICU: Osnovni sud u Sjenici o informaciji da njihov kolega deli pravdu "pod nadzorom"

N. KOČOVIĆ

28. 09. 2021. u 21:34

OSNOVNI sud u Sjenici demantovao je navode pojedinih medija da sudija Ljubodrag Vučković sudi noseći nanogvicu, tvrdeći da mu takva mera elektronskog nadzora nije određena. Oni su saopštili da je tačno da sudija radi i da nije udaljen sa posla, iako se protiv njega vodi istraga.

СУДИЈА ВУЧКОВИЋ НЕ НОСИ НАНОГВИЦУ: Основни суд у Сјеници о информацији да њихов колега дели правду под надзором

Osnovni sud u Sjenici

- Vučković nije udaljen sa funkcije, što se dešava samo ukoliko mu je određen pritvor, a u ovom slučaju toga nema. Sudija može biti udaljen sa posla pod zakonom propisanim uslovima, a u slučaju kad udaljenje nije obavezno, ukoliko tako odluči predsednik Vrhovnog kasacionog suda - navodi se u odgovoru "Novostima" koji je potpisao Vejsil Smajović, predsednik Osnovnog suda u Sjenici.

U tom sudu kažu i da je Vučković 26. marta priveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Novom Pazaru, ali da je već sutradan pušten da se brani sa slobode. Navode da, prema informacijama koje poseduju, istražni postupak u tom slučaju još nije okončan, a da ne znaju da li je protiv Vučkovića podnet bilo kakav optužni akt, kao ni za koje krivično delo se vodi istraga.

Informacije da Vučković sudi noseći nanogvicu prethodnih dana su se pojavile na društvenim mrežama, a preneli su ih i pojedini mediji.

Novopazarska policija saopštila je 26. marta da je Vučković uhapšen u zajedničkoj akciji sa Višim tužilaštvom i Bezbednosno-informativnom agencijom zbog sumnje da je omogućavao overavanje ugovora bez prisustva ugovornih strana. Navodno su, na osnovu tih ugovora, kupci upisivali pravo svojine u katastru nepokretnosti, za šta je, kako se sumnja, sudija dobijao novčanu nadoknadu.

- Sumnja se da je Lj. V. od 2015. do 2019. godine, u sudskim postupcima koje je vodio, u nameri da nekim osobama pribavi korist, a drugima nanese štetu u iznosu od oko milion i po dinara, kršio zakon overavajući ugovore o prometu nepokretnosti sa osobama koje tom prilikom nisu bile prisutne - saopštila je policija.

SUMNjE

VUČKOVIĆ se sumnjiči da je počinio krivično delo kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika, a osim njega, tom prilikom uhapšeni su i referent Osnovnog suda M. H. (55) i službenik Katastra u Sjenici D. P. (53).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri