OPTUŽENI OPET U SUDNICI 3. SEPTEMBRA: Posle obrta u slučaju ubistva Igora Vinajia na igralištu u Ruskom Krsturu 10. februara 2020.

Lj. P.

11. 08. 2021. u 20:43

U VIŠEM sudu u Somboru za 3. septembar je zakazan nastavak suđenja Aleksandru Aleksiću (30) iz Ruskog Krstura, optuženom da je 10. februara 2020. godine na igralištu lokalnog fudbalskog kluba Rusin, usmrtio sugrađanina Igora Vinajia (41).

ОПТУЖЕНИ ОПЕТ У СУДНИЦИ 3. СЕПТЕМБРА: После обрта у случају убиства Игора  Винајиа на игралишту у Руском Крстуру 10. фебруара 2020.

Tribine FK Rusin na kojima je ubijen Igor Vinaji

U ovom slučaju je došlo do obrta nakon što je procesnim rešenjem na glavnom pretresu 19. marta, posle završnih reči stranaka određeno da se ponovo otvori glavni pretres i nastavi dokazni postupak. Takva odluka je usledila nakon što je određeno da se uradi dopunsko veštačenje veštaka sudske medicine i trasologa.

Sudu su nalaz i mišljenje veštaka specijaliste sudske medicine i veštaka trasologa dostavljeni 12. maja, te je 15. juna održan glavni preteres na kom je nastavljen dokazni postupak. Taj pretres je, međutim, odložen, a naredni je zakazan za 3. septembar.

Tragediji na betonskim tribinama lokalnog Fudbalskog kluba Rusin u Ulici Petra Rizniča u Ruskom Krsturu, prethodila je, kako se pretpostavlja, svađa, a zatim i fizički sukob. Dvojica mladića su se, kako saznajemo, posvađala navodno zbog devojke, a Igor je u jednom trenutku uzeo komad betona i njime udario Aleksandra. Ovaj je uzvratio, ali razbijenom flašom, kojom je Igora udario po glavi. Povreda je bila smrtonosna.

Dok je Vinaji ležao na betonu okrvavljene glave, Aleksić je otišao do nekoliko stotina metara udaljene prodavnice i odatle pozvao policiju i ispričao šta se dogodilo na igralištu. Posle toga se vratio na teren, gde su prethodno obojica pili alkohol, i sačekao Hitnu pomoć i policiju.

- Njih dvojica su tog dana bili zajedno, a našli su se kako bi se pomirili, jer su prethodno bili nekoliko meseci u zavadi - ispričao je posle ubistva jedan od meštana Ruskog Krstura. - Zajedno su pili, a onda je između njih ponovo došlo do sukoba, koji se nastavio tučom, a završio tragedijom. Mislim da je to bio nesrećan slučaj i da Aleksandar nije imao nameru da ubije Igora.

Za Igorovo ubistvo, njegov rođeni brat Ivan je saznao ubrzo posle tragičnog događaja prilikom povratka sa posla. On je tada za naš list kazao da je na fudbalskom igralištu video Hitnu pomoć i brata kako leži. Tu je stajao i jedan mladić, sav bled i nijednu reč nije prozborio, a ubrzo je stigla policija koja ga je odvela.

I DALjE U PRITVORU

ALEKSIĆ je uhapšen odmah posle tragičnog događaja na igralištu i od tada se nalazi u pritvoru. Ponovo mu je produžen do 3. septembra zbog bojazni da bi, ukoliko bi se našao na slobodi, u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi isto ili slično krivično delo za koje se tereti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!