PRESUDA DERU I CIGLERU U PETAK: Okončano suđenje za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu

S. J. M.

27. 07. 2021. u 20:28

IZRICANjE presude Čabi Deru i Alenu Cigleru zbog teškog ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu, januara 2019, zakazano je za petak u Višem sudu u Beogradu.

ПРЕСУДА ДЕРУ И ЦИГЛЕРУ У ПЕТАК: Окончано суђење за убиство Небојше Марковића на Бановом брду

Foto: D. Milovanović

Deru, koji je optužen da je pucao u Markovića, sudi se u odsustvu, jer je u pritvoru u Budimpešti, dok će Cigler, koji ga je, kako se tvrdi vozio, biti doveden na izricanje presude.

Pojašnjenjem prevoda sa mađarskog na srpski jezik Derove izjave o ovom slučaju, koju je ranije u istrazi dao policiji u Budimpešti, okončano je u utorak poslednje ročište u ovom postupku. Sporna je bila reč saučesnik, u prevodu njegove rečenice - "Hoću da se izvinim Cigleru, jer sam ga uvukao u sve ovo i pozvao da mi bude saučesnik". Sudski prevodilac Žužana Sečlevi kazala je da ta reč napisana na mađarskom ne može da se prevede na srpski kao saučesnik, već drug ili kompanjon.

- Možda bi najpribližnije bilo "pozvao ga da mi se pridruži", ali ne u negativnom značenju da učine nešto loše. Reč saučesnik se na mađarskom kaže drugačije, od ove reči koja je napisana u Derovoj originalnoj izjavi - pojasnila je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega