HTELA DA IH IZBACI, ONI JE PREGAZILI: Na ukupno osam decenija robije prvostepenom presudom osuđena trojica Požarevljana

E. H.

10. 06. 2021. u 21:07

POŽAREVLJANI Danijel Stanojević (23) i njegov otac Saša Stanojević (49) osuđeni su pred Višim sudom u Požarevcu prvostepenom presudom na 20, odnosno 30 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Ružice Kovač (78).

ХТЕЛА ДА ИХ ИЗБАЦИ, ОНИ ЈЕ ПРЕГАЗИЛИ: На укупно осам деценија робије првостепеном пресудом осуђена тројица Пожаревљана

Mesto na kojem je ubijena Ružica Kovač / Foto D. N.

Aleksandru Đorđeviću (24) izrečeno je 30 godina zatvora, kao neposrednom izvršiocu zločina.

Ružica je ubijena 14. oktobra 2019, u Dunavskoj ulici u Požarevcu, kada je, kako se navodi u optužnici, Đorđević namerno "zastavom 101" udario bicikl kojim se kretala ka svojoj kući.

U početku se mislilo da je reč o saobraćajnoj nesreći, ali su, prema tvrdnjama tužilaštva, nadzorne kamere usnimile da je Đorđević nju najpre zaobišao autom kako bi se uverio da je to ona, a onda se vratio i udario je otpozadi. Posle zločina sva trojica optuženih otišla su u atar sela Mihajlovac i, benzinom kupljenim usput na benzinskoj stanici, polili "zastavu" i zapalili je.

Tokom istrage je utvrđeno da su otac i sin dve nedelje nagovarali Đorđevića da ubije Ružicu, a da će mu zauzvrat dati 400 evra i polovni auto. NJeno ubistvo Stanojevići su isplanirali jer je pretila da će ih izbaciti iz svoje kuće, u koju su se uselili nakon što su joj platili 10.000 evra. Veštačenjem je utvrđeno da su sva trojica u vreme izvršenja krivičnog dela bila uračunljiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)