PRVE FOTOGRAFIJE SA IGRALIŠTA: Novi detalji užasa u Novom Sadu, deca pronašla ručnu bombu u pesku (FOTO)

LJ.P.

05. 05. 2021. u 19:28

NA DEČJEM igralištu u Novom Sadu danas nešto posle 17 časova, pronađena je ručna bomba.

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА ИГРАЛИШТА: Нови детаљи ужаса у Новом Саду,  деца пронашла ручну бомбу у песку  (ФОТО)

Foto: LJ.P.

Eksplozivnu napravu za koju saznajemo da je ispravna, pronašla su deca koja su se igrala na igralištu u novosadskom naselju Liman dva u Ulici Boška Buhe 2. Srećom, niko nije povređen, a bomba je bezbedno uklonjena odatle.

Prema nezvaničnim saznanjima, bomba se nalazila na dubini oko 30 centimetara u pesku, i navodno se nalazila u staklenoj tegli. Na pomenutom igralištu u trenutku kada je pronađena zelena bomba u tegli, bilo je grupa od pet,šest mališana.

Jedan od njih je, kako saznajemo, kopao po pesku kada je naišao na teglu. Nastavio je dalje da kopa kako bi je izvadio jer je video da se u njoj nešto nalazi.

Foto: LJ.P.

 

Deca su o onome što je njihov drugar pronašao odmah obavestili starije, odnosno roditelje koji su bili na igralištu, te je odmah obaveštena policija koja je bombu bezbedno uklonila sa dečjeg igrališta.

Nepoznato je koliko dugo se bomba nalazila zakopana na tom mestu i ko ju je tu ostavio. Kako saznajemo, zelena bomba je bila izlepljena izolir trakom crne boje.

Foto: LJ.P.

 

Roditelje mališana koji su bili na igralištu, razumljivo, uznemirio je pronalazak eksplozivne naprave na mestu gde se okupljaju mališani i igraju.

-Sreća je što niko nije povređen – kazao je jedan roditelj usplahirenim glasom. – Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da je bomba eksplodirala. Ovo je strašno. Ko je mogao tako nešto da uradi i ugrzo bezbednost naše dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)