"DRAGO MI JE ŠTO SAM SPASIO JEDAN MLADI ŽIVOT" Hrabri lađar izvukao devojku (17) koja je skočila sa mosta u Novom Sadu

Lj.P.

30. 03. 2023. u 21:59

SEDAMNAESTOGODIŠNjU Novosađanku koja je danas popodne skočila sa varadinskog mosta u Dunav u Novom Sadu, spasao je hrabri lađar Saša Prelić sa tegljača "Brodokomerca" usidrenog na Beogradskom keju.

ДРАГО МИ ЈЕ ШТО САМ СПАСИО ЈЕДАН МЛАДИ ЖИВОТ Храбри лађар извукао девојку (17) која је скочила са моста у Новом Саду

D.N.

Čuvši da je neko skočio sa mosta u reku, lađar je najbrže što je mogao uskočio u svoj čamac i uputio se prema mestu gde je devojčica skočila.

- Sedeo sam i video sam da se nešto dešava - prepričava nam dramatične trenutke Prelić.

- Na keju su ljudi vikali da je neko skočio sa mosta. Upalio sam čamac i najbrže što sam mogao krenuo sam prema sredini reke. Telo je bilo oko 200, 300 metara daleko od mosta. Srećom, stigao sam do nje, uhvatio sam je i uvukao u čamac. Već je bila počela da tone. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da sam samo minut kasnije stigao.

Devojčica je, nastavlja ovaj hrabri čovek, bila sva mokra, ogrnuo je svojom jaknom, a ubrzo  su stigla Hitna pomoć, i doktorka ju je pregledala i devojka je prevezena u Dečju bolnicu.

- Srećom, uspeo sam da spasim jedan mlad život -  kazuje nam lađar.

- Nadam se da će devojčica biti dobro.

Devojčica je, kako saznajemo, zadobila povrede opasne po život i nalazi se u jedinici intenzivne nege Dečje bolnice u Novom Sadu, u svesnom je stanju i stabilna.

Sedamnaestogodišnjakinja je sa Varadinskog mosta skočila danas oko 17 sati.

Prema rečima dr Zorana Krulja portparola Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ona je na licu mesta zbrinuta u 17.19 sati i sa polutraumatskim povredama je prevezena u Dečju blnicu na odeljenje hirurgije.

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA NESTALOM DECOM - Ronioci i spasioci na reci Tari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POŽAR NA VRAČARU: Ima povređenih, Hitna na terenu