"POKUŠAVALA JE DA IZAĐE, NAŠLI SU JE PORED VRATA" Detalji strašnog požara na Ceraku, nastradala nepokretna baka

Novosti online

27. 11. 2022. u 11:38

U RANIM jutarnjim časovima u stambenoj zgradi koja se nalazi na Ceraku izbio je veliki požar u stanu na drugom spratu te zgrade. Muž je pokušao da spasi nepokretnu ženu, ali zbog vatre i dima nije uspeo.

ПОКУШАВАЛА ЈЕ ДА ИЗАЂЕ, НАШЛИ СУ ЈЕ ПОРЕД ВРАТА Детаљи страшног пожара на Цераку, настрадала непокретна бака

Foto: N. Skenderija

- Nastradala baka je bila strastven pušač. Moguće da je cigareta izazvala požar - Ovako komšije objašnjavaju kako je došlo do vatrene stihije na Ceraku u Ulici breza 3, a u kojoj je jedna ženska osoba izgubila život, piše Blic.

Do požara je došlo u ranim jutarnjim časovima, odnosno oko pola 6 kada su komšije sa trećeg sprata primetile veći požar kod starijeg bračnog para koji se nalazio ispod njih.

- Primetili smo veliki dim i odmah smo se spustili i alarmirali komšije. Polupokretna baka spavala je u jednoj sobi, a njen muž nije u tom momentu bio pored nje. Ona je izgleda pokušala sa izađe iz sobe, međutim, ona je, izgleda, pala tik isped vrata. Tek dosta kasnije uspeli su da ih otvore i izbave je odatle, kada je već bilo jako kasno - pričaju komšije.

Vatrogasci su, kako kažu stanari, ubrzo došli i ugasili požar, a starija žena je, za koju misle da ima blizu sedamdeset godina, nažalost, izgubila život.

- Njen suprug je sada dobro. Imaju jednog sina, koliko znamo, on je bio ovde prošle nedelje, a inače živi u inostranstvu - govore stanari i dodaju kako sem nastradale gospođe iz njihove zgrade nema drugih povređenih osoba, osim onih koji su se nagutali dima.

- Želeli bismo da se posebno zahvalimo vatrogascima i da kažemo kako izvanredno obavljaju svoj posao. Čitava njihova ekipa je bila jako ljubazna. Moja majka je takođe jedna od tih koje su se nagutale dima, ali koja je upravo zahvaljujući vatrogascima na vreme izbavljena iz zgrade i spašena - priča jedna od stanarki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade