OTKRIVEN UZROK STRAVIČNE NESREĆE U HRVATSKOJ: Poginulo troje srpskih državnjana - vozač kamiona u lošem psihičkom stanju (FOTO)

J. Kerbler

23. 10. 2021. u 11:46

ZA stravičnu saobraćajnu nesreću koja se dogodila u petak kod Okučana, a smrtno je stradalo troje državljana Srbije, uhapšen je dvadesetpetogodišnji vozač kamiona Armin B.

ОТКРИВЕН УЗРОК СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ У ХРВАТСКОЈ: Погинуло троје српских државњана - возач камиона у лошем психичком стању (ФОТО)

Foto: Arhiva VN

Reč je o državljaninu Bosne i Hercegovine koji je upravljao kamionom hrvatskih registracija, a razlog sudaru sa automobilom Reno u kojem su bili srpski državljani je neprilagođena brzina kamiona.

Tako je došlo do frontalnog sudara u kojem su poginuli vozač, trideset iu osmogodišnji D.P., a u vozilu su bili njegova majka (57) i brat (35). Policija ne otkriva identitet poginulih, ali je odmah uspostavljen kontakt sa porodicom u Srbiji.

Vozač kamiona sa registracijom Pule uhapšen je i biće u pritvoru do daljnjega, a podignut će se i kaznena prijava zbog izazivanja ove teške nesreće. U lošem je psihičkom stanju, svestan da je skrivio nesreću u kojoj je poginulo troje ljudi, a ako sud proceni da je izravni krivac čeka ga dugogodišnja zatvorska kazna. Istražni zatvor je određen jer je reč o stranom državljanu, pa postoji opasnost od bekstva ili ponavljanja istog dela.

Vozač kamiona je upravljao teretmnim vozilom sa prikolicom na sprat koja je predviđena za prevoz automobila i vozio je prema Zagrebu. Prešao je u jednom trenutku u suprotni pravac i sudario se sa Renoom. Teretno vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu, a zatim u prednji deo Renoa, a na kraju i u zadnji deo automobila. Posle nesreće Reno je bio posve uništen i smrskan. Na licu mesta alkotest nije pokazao da je vozač konzumirao alkohol, ali su obavljena i dodatna ispitivanja.

Reč je inače o delu autoputa gde su česte nesreće, a bilo je to tako i pre nego što je izgrađen moderni autoput. Policija je i u ovom slučaju utvrdila da se radilo o neprilagođenoj brzini vožnje teretnog vozila, a to je inače i najčešći razlog nesreća na ovom delu autoputa.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

VIŠE SINOVA NEMAM, SVU PETORICU SAM SAHRANILA: Nesrećna sudbina Živke Marković iz Varvarina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)