PAO TELOHRANITELJ DARKA ŠARIĆA: Srđan Klisura uhapšen po međunarodnoj poternici - bežao kroz šumu

O.M. - Z.U.

20. 05. 2021. u 17:06

POLICIJA Republike Srpske uhapsila je državljane Srbije Srđana (ranije Srpko) Klisuru (39), za kojim je raspisana međunarodna poternica, kao i Strahinju Cvetića, koji je bio sa njim.

ПАО ТЕЛОХРАНИТЕЉ ДАРКА ШАРИЋА: Срђан Клисура ухапшен по међународној потерници - бежао кроз шуму

Foto: Igor Marinković

Klisura, inače, nekadašnji telohranitelj Darka Šarića, traži se zbog izdržavanja kazne po pravosnažnoj presudi na koju je osuđen zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Klisura i Cvetić pronađeni su u mestu Uvac u opštini Rudo i u toku su pretresi objekata i prostorija koje su koristila ova dvojica. U saopštenju policije RS navodi se da će Cvetić posle policijske obrade biti pušten, dok je Klisura prebačen u Sarajevo, u nadležnost suda BiH i čeka ekstradiciju za Srbiju.

Prema nezvaničnim informacijama Cvetića u Srbiji povezuju sa učestvovanjem u jednom ubistvu, ali i sa trgovinom narkoticima, ipak, za njim nije raspisana poternica.

- Za Klisurom je bila potraga i on je lociran u nekoj kući u Uvcu, koja je uz šumu - navodi izvor "Novosti".

- Kada je počela akcija hapšenja on se dao u beg, u šumu. Tokom češljanja prostora, on je pronađen i uhapšen.

Inače, Klisura, koji se ranije zvao Srpko, bio je uhapšen u Crnoj Gori novembra 2010. po poternici Italije zbog međunarodne trgovine opojnim drogama. Klisura je tada, u akciji "Loptica", bio optužen da je kao član kriminalne organizacije učestvovao u nabavci, transportu, uvozu u Italiju, držanju i prodaji, posebno u Milanu, velike količine kokaina.

Pored Klisure, tada su uhapšeni i srpski državljanin Vitomir Bajić i Duško Šarić, Darkov rođeni brat. Bajić je septembra 2011. godine pronađen mrtav u svojoj ćeliji, a italijanske vlasti su saopštile da je počinio samoubistvo vešanjem. Klisura je osuđen na zatvorsku kaznu i nije jasno pod kojim okolnostima se našao na teritoriji Republike Srpske. Dušku Šariću se sudilo u Crnoj Gori i on je oslobođen krivice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati