UZIMALI I PO 500 EVRA PO MIGRANTU: Ovako je pala kriminalna grupa zbog krijumčarenja (VIDEO)

Novosti online

21. 04. 2021. u 14:03

OPERATIVCI Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u saradnji sa policijama Mađarske i Rumunije, uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

УЗИМАЛИ И ПО 500 ЕВРА ПО МИГРАНТУ: Овако је пала криминална група због кријумчарења (ВИДЕО)

Foto: Printskrin MUP

Policija je, na teritoriji Zrenjanina i Žitišta, uhapsila D. P. (35), M. G. (36) i N. G. (21), a krivičnom prijavom obuhvaćen je i L. G. (35), koji je trenutno na bolničkom lečenju.

Sumnja se da su osumnjičeni D. P. i M. G. predvodili ovu kriminalnu grupu, koja je organizovala nedozvoljen prelaz srpsko-mađarske i srpsko-rumunske državne granice za najmanje 45 migranata, koje su dalje nameravali da prebace ka zemljama Evropske Unije.

 

Oni se terete da su za ovu uslugu uzimali od 80 do 500 evra po migrantu.

Sumnja se, takođe, da su na više lokacija po Srbiji kupovali, a zatim prevozili u Mađarsku i Rumuniju putnička i teretna vozila, stranih registaracija, koja su korišćena za krijumčarenje migranata.

Prethodno, u Mađarskoj i Rumuniji uhapšeno je troje državljanina Srbije, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe, koji su bili vozači migranata preko teritorije ovih država.

Pretresom stana i drugih prostorija kod osumnjičenih je pronađen jedan automobil, više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i 50.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)