KAŽNJENI ZA DAVANJE LAŽNOG ISKAZA: Tužilaštvo traži zatvorske kazne od tri meseca do godinu i po

J.D.Lj.

22. 04. 2024. u 13:46

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv M.R. (36) i J.I. (36) zbog sumnje da su izvršili po jedno krivično delo davanje lažnog iskaza.

КАЖЊЕНИ ЗА ДАВАЊЕ ЛАЖНОГ ИСКАЗА: Тужилаштво тражи затворске казне од три месеца до годину и по

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Naime, obojica su, kako tvrdi Tužoilaštvo, 5. novembra 2019. godine u svojstvu svedoka dali lažne iskaze u disciplinskom postupku koji se vodio protiv policijskog službenika G.P., zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije i T.A. šefa Odseka u Upravi kriminalističke policije.

Iako su bili svesni da su njihovi iskazi lažni, odnosno da tvrdnje koje iznose neodgovaraju stanju onoga na šta se njihov iskaze odnose, da daju iskaze u disciplinskom postupku kao i da su bili upozoreni da su dužni da govore istinu kao i da za davanje lažnog iskaza mogu biti krivično gonjeni, te su na osnovu njihovih iskaza Gorana Papića i T.A. rešenjem Ministarstva unutrašnjih poslova oslobođeni disciplinske odgovornosti u postupku koji se protiv njih vodio pred disciplinskim tužiocem, a zbog teške povrede službene dužnosti.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da nadležni sud nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljene oglasi krivima te da J.I., s obzirom na sve olakšavajuće okolnosti i samo priznanje, osudi na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, a M.T. oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)