VELIKA AKCIJA POLICIJE I TUŽILAŠTVA: Uhapšeno 25 osoba zbog poreskih prevara i pranja novca, oštetili budžet za 18,5 miliona dinara

S. J. M.

01. 02. 2024. u 13:13

U KOORDINIRANOJ akciji Uprave kriminalističke policije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšeno 25 osumnjičenih za poreska krivična dela i pranje novca, kojima je budžet Republike Srbije oštećen za skoro 18,5 miliona dinara. Za još jednim osimnjičenim policija intenzivno traga.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ И ТУЖИЛАШТВА: Ухапшено 25 особа због пореских превара и прања новца, оштетили буџет за 18,5 милиона динара

VJT Beograd

Uhapšeni su T. P., S. V., V. M., P. B., M. R., D. M., M. S., V. F., G. M., M. M., I. M., P. M., M. P., P. R., I. P., A. A., M. Ć., M. J., D. P., G. M., N. V., M. R., J. V., M. R. i S. R.

Njima se na teret stavljaju krivična dela poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, poreska utaja i pranje novca.

Sumnja se da je privredno društvo „Pro tech max“, čiji su vlasnici i zakonski zastupnici S. V. i T. P., od početka 2019. godine na osnovu falsifikovanih faktura vršilo uplate privredim društvima „Masario“, „Collazen V.I.P.“ i „R&M Riana“ čiji su stvarni vlasnici V. M. i P. B.

Dalje su uplaćene novčane iznose privredna društva „Masario“, „Collazen V.I.P.“ i „R&M Riana“ prebacivala na račune gore pobrojanih fizičkih lica bez pravnog osnova, nakon čega su fizička lica istog dana ili sutradan novac podizali sa svojih računa u gotovini i predavali ga V. M. ili P. B.

Pomenute falisifikovane fakture su T. P. i S. V., osim za prebacivanje novca bez pravnog osnova na račune pobrojanih privrednih društava, iskoristili i za umanjenje poreskih osnovica poreza na dobit za privredno društvo „Pro tech max“.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, budžet Republike Srbije oštetili za 18.421.679 dinara.

Osumnjičeni će biti privedeni na saslušanje u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nakon čega će biti odlučeno za koje od njih će biti predloženo određivanje pritvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!