PROGANJALA DRUGARICE OPTUŽUJUĆI IH DA SU KRIVE JER JE DEČKO OSTAVIO: Osumnjičena završila u psihijatrijskoj bolnici i u pritvoru

J.D.Lj.

18. 01. 2024. u 21:45

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je saslušana osumnjičena K.K. (32), prema kojoj je, po nalogu Tužilaštva doneto rešenje o zadržavanju zbog proganjanja.

ПРОГАЊАЛА ДРУГАРИЦЕ ОПТУЖУЈУЋИ ИХ ДА СУ КРИВЕ ЈЕР ЈЕ ДЕЧКО ОСТАВИО: Осумњичена завршила у психијатријској болници и у притвору

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Profimedia/Ilustracija

Njoj se stavlja na teret da je od maja do novembra 2023. godine proganjala N.S. uporno pokušavajući da, protiv njene volje, sa njom uspostavi komunikaciju putem svog broja telefona i preko članova porodice oštećene. Nakon toga, K.K. je došla na adresu gde se nalazi porodični stan oštećene i lupala na vrata.

Osumnjičena je priznala izvršenje krivičnog dela i izjavila da su ona, oštećena i još četiri ženske osobe drugarice još iz srednje škole, ali da se ona posvađala sa njima i da smatra da su odgovorne za njen raskid sa bivšim dečkom.

Tužilaštvo je donelo naredbu za psihijatrijsko veštačenje osumnjičene koje je veštak i obavio, te je utvrđeno da je u pitanju neuračunljiva osoba.

S obzirom na tu činjenicu, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo sudu predlog da se prema K.K. odredi pritvor i da se smesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu zbog postojanja opasnost da bi, usled duševnih smetnji, mogla da izvrši krivično delo i utiče na oštećenu i svedoke – njene roditelje.

Sud joj je odredio pritvor i ona je smeštena u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Takođe, protiv osumnjičene se vode postupci i pred Prvim, Drugim i Trećim osnovnim sudom u Beogradu, takođe zbog proganjanja, u kojim su oštećene upravo četiri ženske osobe koje je K.K. i navela prilikom saslušanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave