"JEDNOG DANA POJAVILA JOJ SE SUZA IZ OKA" Potresno svedočenje Angelininog oca: Video sam je otečenu, sa zavojima na glavi, pao sam na kolena

S. J. Matić

29. 12. 2023. u 11:19

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je svedočenjem oštećenih nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

ЈЕДНОГ ДАНА ПОЈАВИЛА ЈОЈ СЕ СУЗА ИЗ ОКА Потресно сведочење Ангелининог оца: Видео сам је отечену, са завојима на глави, пао сам на колена

Foto: Z. Jovanović

Govorili su Anđelko i Natalija Aćimović, roditelji Angeline, koja je upucana 3. maja, a preminula je 12 dana kasnije u Tiršovoj.

- U Tiršovoj su nam rekli da su šanse bile skoro nikakve, da je mozak razoren i da je metak u njemu. Video sam Angelinu otečenu, sa zavojima na glavi, pao sam na kolena. Govorio sam "zašto" - priča u potresnoj ispovesti otac Anđelko.

- Stigla je Natalija i tada je započeo period od 12 dana našeg užasa. Istovremeno smo bili zahvalni što smo dobili priliku da sa njom provedemo te dane, znajući da ipak ne postoje šanse da preživi. Donosili smo mošti, svakodnevno se molili. Dozvolili su nam, koliko je to moguće, da budemo sa njom, pričao sam joj priče o Medi Brundi, jednog dana pojavila joj se suza iz jednog oka i mi smo to tumačili da nas je čula.

Posle ovih reči, svi su se u sudnici rasplakali.

- Te dane smo provodili kao zombiji. Ne znam šta je bilo teže, da vidim nju i njene rane, znajući da su šanse nikakve, ili Nataliju, njenu majku. Tog 15. maja je trebalo da bude provera na aparatima i umesto rezultata doktorka nam je rekla da nema više Angeline. Bez obzira na to što smo bili pripremljeni, doživeli smo šok, okupili smo se u kući ne verujući šta nam se desilo i kako je moguće da jedno dete strelja toliko nevine dece - kazao je Anđelko.

Danas su svedočili i roditelji čuvara Dragana Vlahovića, Živorad i Kosa Vlahović.

- Kamo sreće da sam ja tog dana umrla. Bila sam presretna Draganova majka, on je bio veliki čovek. Ne znam jesam li ga ja tako vaspitala, mislim da ga je Bog takvog stvorio, a ja malo pripomogla - kaže Kosa Vlahović.

BONUS VIDEO: POTRESNO: Neobjavljen snimak posle masakra u školi na Vračaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!