NEGIRALI NAPAD NA GOLMANA I POLICAJCE: Saslušani izgrednici sa fudbalske utakmice Zemuna i Rada

S. J. M.

13. 11. 2023. u 15:39

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani osumnjičeni Dragan S. i Borislav Đ. zbog sumnje da su 11. novembra 2023. godine na utakmici između FK Zemun i FK Rad napali policijske službenike i obojica su negirali izvršenje krivičnog dela.

НЕГИРАЛИ НАПАД НА ГОЛМАНА И ПОЛИЦАЈЦЕ: Саслушани изгредници са фудбалске утакмице Земуна и Рада

Jutjub / Fudbalski savez Beograda

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Draganu S. i zbog opasnosti od bekstva, s obzirom na to da nema prijavljeno prebivalište, niti boravište u Republici Srbiji.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Prema krivičnoj prijavi policije, Dragan S. je vođa navijačke grupe FK „Rad” i Borisav Đ. je pripadnik te grupe.

U drugom predmetu danas je saslušan Mateja R. zbog sumnje da je na istoj utakmici, između Zemuna i Rada, napao golmana Rada. On je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela, a nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema krivičnoj prijavi policije on je navijač FK „Zemun”, koji je sa fantomkom preko glave ušao na teren i zajedno sa grupom navijača, koji su takođe imali fantomke, napao golmana”. Protiv svih osumnjičenih biće sprovedene dokazne radnje, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka da li će protiv njih biti podnet optužni predlog sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)