KO JE SVE KRIV? Evo šta će Tužilaštvo ispitati u slučaju devojčice (8) koju je otac monstrum držao kao roba u Mirijevu

N.B.

02. 04. 2023. u 18:02

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u nastavku istrage nakon pronalaska osmogodišnje devojčice u kadi u stanu u Ulici Ružice Sokić 8, u naselju Mirijevo, proveriće preko policije i drugih državnih organa i sve ostalo što bi dovelo do eventualno novih postupaka.

КО ЈЕ СВЕ КРИВ? Ево шта ће Тужилаштво испитати у случају девојчице (8) коју је отац монструм држао као роба у Миријеву

Foto: Novosti/D. Milovanović

Za sada istraga se vodi protiv Uroša Pašajlića, devojčicinog oca, kome se na teret stavlja da je u periodu dužem od dve godine ćerku držao zatvorenu. On se od prošle nedelje nalazi u pritvoru.

Tužilaštvo je danas saopštilo da će ispitati ima li propusta u radu Centra za socijalni rad u preiodu od donošenja presude, 2018. godine. Naime, kako smo već pisali, Prvi sud je odbasio tužbu Gradskog centra za socijalni rad, odeljenja Palilula, kojom je odbijena njihova tužba da se majka potpuno liši roditeljskog prava, a otac delimično. Kada je presuda, prema kojoj je majka delimično  lišena roditeljskog prava, a otac procenjen kao kompetentan da se stara o detetu, Pašajlić je krajem 2018. doveo dete kući, pošto je prethodnih godina bila u Domu.

Prema onome što je Tužilaštvo saopštilo, proveriće se ima li propusta u nadležnoj službi zaduženoj za obrazovanje deteta, tačnije oni koji su trebali da vode evidenciju o upisu u osnovnu školu. Isto se odnosi i na proveru službi oloje su trebale da evidentiraju devojčicu za primanje vakcina, upisu u vrtić, predškolsku ustanovu i školu. 

- Za neke od tih propusta ministarstva i Zaštitnik građana obavljaju provere i nadzor, čije izveštaje ćemo takođe zatražiti. Tu dokumentaciju ćemo potom distaviti na ocenu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, radi procene da li ima krivičnog dela iz nadležnosti Višeg suda pred kojim postupaju - navode iz Tužilaštva.

Inače, Prvo tužilaštvo je 24. marta, nakon saznanja da je bilo nasilja u porodici, koje je prijavila Ivana L. navodeći da ju je rpetukao partner Uroš Pašajlić i koja je tom prilikom kazala da ovaj u stanu u Mirijevu drži zatvorenu maloletnu ćerku, tražilo nalog od suda da se uđe u stan. Raspisana je potraga za Pašajlićem, koji je uhapšen četiri dana kasnije u jednoj kući na Karaburmi. On se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem. Samo je rekao da je duži period konzumirao narkotike i alkohol.

BONUS VIDEO: (UZNEMIRUJUĆE) POJAVIO SE NOVI SNIMAK - Muškarac prebio ženu na pijaci na Karaburmi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)