NUDILI SU MI 250.000 EVRA, ALI JOVANOVIĆ JE LIKVIDIRAO KOŽARA I HADŽIĆA: Svedok saradnik Hrvatin otkrio imena egzekutora na Krfu

Z.U.-N.B.

13. 03. 2023. u 15:04

PRED Specijalnim sudom u Beogradu svedočenjem okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima, kojima se na teret stavlja da su pripadnici njihove organizovane kriminalne grupe.

НУДИЛИ СУ МИ 250.000 ЕВРА, АЛИ ЈОВАНОВИЋ ЈЕ ЛИКВИДИРАО КОЖАРА И ХАЏИЋА: Сведок сарадник Хрватин открио имена егзекутора на Крфу

Foto Printskrin/TV Pink

Tužilaštvo za organizovani kriminal ih u dve optužnice sumnjiči za sedam ubistava, otmice, nedozvoljenu trgovinu narkoticima, nedozvoljeno posedovanje oružja, a nekoliko njih i za silovanje. Hrvatin je, u zamenu za 15 godina robije, pristao da otkrije sve zločine ove grupe. 

Za govornicu sudnice broj jedan pre Hrvatina izašao je Miljković, koji je imao dve primedbe:

- Mislim da advokat Srđana Lalića, Mia Todorić ne treba da bude u sudnici, jer njen klijent nije u sudnici. A i da Hrvatina pitate da li ostaje pri onome što je govorio kao osumnjičeni, jer je on na saslušanju kod tužioca rekao da ostaje pri onome što je rekao kao osumnjičeni. Pa bih vas milio da ga to pitate.

Advokat Mia Todorić je kazala da ostaje u sudnici, jer Lalić i dalje ima status okrivljenog saradnika.

Sudija je zatim Miljkoviću kazala da je Hrvatin okrivljeni saradnik i da mu je u toj situaciji predočila samo iskaz koji je dao u tužilaštvu u tom svojstvu.  

U sudnicu je zatim u pratnji nekoliko staržara uveden Bojan Hrvatin.

- Što se tiče optužnice, završio sam, sada bih govorio o onome što nije u njoj. Trudiću se da se hronološki izjašnjavam. U junu mesecu, nekoliko dana pre atentata na Krfu, u stanu braće Budimir sam od strane Marka Budimira pitan da li bih učestvovao u poslu vredan 250.000 evra. Pitao me da li mi je ruka funkcionalna, ali sam imao neku povredu, pa nisam bio u stanju. Posle nekoliko dana sam saznao za ubistvo na Krfu, a nekoliko dana su mi rekli da sam pitan za Krf. Miljković mi je rekao da je Dušan Jovanović Šuškavi, na Skaju je bio Dom, jedan od četvorice egzekutora sa Krfa. Marko je Jovanoviću, koga znam iz zatvora, rekao zamisli kako bi iznenađenje bilo da sam video Vladu Vojnovića, koji je učestvovao na Krfu vezano za vožnju.

Po hapšenju većeg dela grupe Hrvatin se viđao sa Dušanom Jovanovićem, koji mu je pričao kako je Nikola Spasojević bio zadužen za određene poslove na Krfu i da se plaši da će on postati svedok saradnik i da će ispričati sve vezano za Krf. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)