TINEJDŽERKE PRODAJU ZA 700 EVRA: Užasna sudbina maloletnica u trgovini ljudima (FOTO)

S.BABOVIĆ

02. 03. 2023. u 21:02

SLUČAJ uhapšenog muškarca starog 44 godina u Brusu nakon što je policija otkrila da je prodao svoju maloletnu ćerku, na žalost, nije usamljen, a maloletnice u ovakvim trgovinama osim za evre, kola, svinje, pokazuju istraživanja.

ТИНЕЈЏЕРКЕ ПРОДАЈУ ЗА 700 ЕВРА: Ужасна судбина малолетница у трговини људима (ФОТО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Nedavno se dogodilo da osmanestogodišnja devojka iz Margite kod Vršca bude prodata, ali je slučaj,na žalost,otkriven, tek kada su „kupci“ M.J.(42) i njegov sin N.J.(22) silovali nesrećnu tinejdžerku.

Kupovina mladih supruga daleko je od iskorenjene prakse. Najteže je romskim tinejdžerkama,koje se,prema podacima iz obimnih istraživanja, udaju sa 16,5 godina.

Ti brakovi se, na žalost, neretko ugovaraju za zlato, evre, kola, svinje,cigarete.

Događale su se i "preprodaje" već kupljenih devojčica, koje su se samo prosleđivale u neku drugu porodicu.

Čak 95 posto romskih devojčica u Kruševcu udato je do punoletstva, a 70 posto je do punoletstva već imalo prvo dete, pokazalo je istraživanje Udruženja „Romani cikna“ iz 2016.godine. Ti dramatični rezultait potrvdili su i istinitost ispovesti žena koje su doživljavale ovu sudbinu, publikovane u knjizi „O ovome se ćuti“.

- Kada sam se probudila, bila sam u bolnici, tamo sam saznala da me je svekar silovao-deo je ispovesti jedne prisilno udate žene, koja je kasnije pobegla sa ocem u Nemačku i čije reči kao da se odnose na slučaj iz okoline Vršca.-Sada imam 52 godine, u penziji sam i imam sve, ali košmar koji sam doživela uvek mi je pred očima.Srećom, tu su mi bratanice koje volim kao svoje ćerke, nikada nisam dozvolila da ijedna devojčica iz moje familije bude udata i prodata na taj način.

Ženska romska mreža je tokom istraživanja na terenu došla i do sunarodnice,čija je „cena“ pri kupovini bila „700 evra i boks cigareta“. Udali su je sa 12 godina.

-Prve bračne noći, ako se to tako može nazvati, bila sam silovana od strane pedesetdvogodišnjaka-posvedočila je D.D.-Onda me je muž prodao za bratu od tetke, a ovaj, vlasniku striptiz bara.

Druga žrtva se prisećala se da je udata bila za godinu dana starijeg momka:ona je imala samo 14.

-Odmah posle svadbe otišli smo u Italiju, tamo me je čekao pravi pakao-ispričala je žrtva.-Danima su me tukli muž, svekar i svekrva, da naučim da kradem. Muž mi je butine bušio nožem i stavljao so na ranu.

Jedan od problema u registrovanju prodaje maloletnica je način sklapanja „brakova“: on je praktično ritualan i neozvaničen. I kada se prijavi,teško se dokazue njegovo postojanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024