UHAPŠENI NIJE BELEŽNIK: Oglasila se Javnobeležnička komora

V.C.S.

11. 07. 2022. u 16:03

NIJEDNA osoba koja obavlja javnobeležničku delatnost nije uhapšena, a osobi sa inicijalima Ž.B, koji je danas lišen slobode, prestala je javnobeležnička delatnost pre više od sedam godina, saopštila je Javnobeležnička komora.

УХАПШЕНИ НИЈЕ БЕЛЕЖНИК: Огласила се Јавнобележничка комора

FOTO: Arhiva novosti

Ž.B. je obavljao javnobeležničku delatnost u Pančevu od septembra 2014. do oktobra 2015, kada je suspendovan, nakon što je kontrolom Komore utvrđeno niz nepravilnosti u njegovom radu. U disciplinskom postupku izrečena mu je kazna oduzimanja prava na obavljanje ove delatnosti, a konačno mu je, rešenjem ministra pravde, prestala delatnost, pismenim otkazom, 30. decembra 2015.

Policija je uhapsila javnog beležnika iz Pančeva zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv sedamdesettrogodišnjeg advokata, za kojim se traga, biti podneta krivična prijava za krivično delo zloupotreba poverenja. Sumnja se da je advokat, koga su dve osobe 2015. godine ovlastile da u njihovo ime proda više njiva u vrednosti od 32.000 evra i isplati njihova dugovanja prema jednoj banci i "Garancijskom fondu AP Vojvodine", zloupotrebio poverenje i zemljište prodao za 40.000 evra, dok je 8.000 evra prisvojio za sebe.

Javni beležnik iz Pančeva Ž. B. tereti se da je advokatu overio kupoprodajni ugovor, iako je znao da on nema ovlašćenje da zaključi ugovor na iznos od 40.000 evra i na taj način mu omogućio da protivpravno prisvoji novac.

Javnobeležnička komora Srbije, kako kažu, insistira na striktnom pridržavanju propisa i u svakoj kontroli, bilo u redovnom nadzoru, bilo vanrednom, kao što je to bilo u slučaju Ž.B, utvrđuje da li beležnici postupaju u skladu sa zakonima i propisima.

- Takođe, beležnici i njihova Komora, kao profesionalno udruženje, insistiraju na odgovornosti svakog pojedinca koji obavlja ovaj posao, upravo radi podizanja nivoa pravne sigurnosti.JBK pozdravlja sve akcije nadležnih organa u kojima se utvrđuje odgovornost i onih lica koja su obavljala javnobeležničku delatnost i, u skladu sa Zakonom, uvek je spremna da pruži podršku istražnim organima - stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu