ODRŽANO ROČIŠTE ZA PREISPITIVANJE PRITVORA ZA MILUTINA RADOVANOVIĆA: Osumnjičen da je deo Šarićeve grupe - odbrana osporila sve tačke predloga

N.B.

15. 06. 2022. u 13:49

PRED sudijom za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu danas je održano ročište za preispitivanje pritvora suspendovanom zameniku načelnika Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove MUP-a Srbije Milutina Radovanovića, osumnjičenom da je deo kriminalne grupe koju je tokom boravka u pritvoru organizovao Darko Šarić.

ОДРЖАНО РОЧИШТЕ ЗА ПРЕИСПИТИВАЊЕ ПРИТВОРА ЗА МИЛУТИНА РАДОВАНОВИЋА: Осумњичен да је део Шарићеве групе - одбрана оспорила све тачке предлога

Foto: N. Bijelić

On se juče dobrovoljno javio u Tužilaštvo za organizovani kriminal, dva meseca nakon što je pokrenuta istraga.

Njegov branilac, advokat Vladan Živković izjavio je za "Novosti" da se njegov klijent predao kako bi dokazao da je nevin.

- Radovanović i ja smo osporili predlog za pritvor, jer nijedna od tačaka na osnovu kojih je on ranije određen ne stoji - navodi advokat Živković. - Opasnosti od bekstva nema, jer se dobrovoljno javio u Tužilaštvo, kako bi učestvovao u postupku. 

Advokat Živković naglašava da ne stoji ni opasnost da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, pošto su svi svedoci, koji su predloženi vezano za navode naredbe o sprovođenju istrage, a koji se tiču njegovog klijenta, već saslušani. Samim tim, kako kaže, on ne može ni da utiče na njih. 

- Takođe, ne stoji ni opasnost od navodnog ponavljanja dela, jer je Radovanović suspendovan iz MUP-a - ističe advokat Živković. 

Odluka o pritvoru biće doneta danas ili sutra, a očekuje se i da uskoro bude zakazano saslušanje u Tužilaštvu.

Ranije je Živković izjavio da Radovanović nije izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da je prirodno da se pojavio u Tužilaštvu, kako bi se uključio u postupak i doprineo utvrđivanju potpune istine u ovom predmetu, s obzirom na to da je istina na njegovoj strani.

Istraga je pokrenuta u aprilu, kada su uhapšeni Šarić i još nekoliko osumnjičenih, među kojima je i advokat Dejan Lazarević. Radovanović je tada izbegao privođenje. Tužilaštvo ga tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotrebu službenog položaja. On je, navodno, nakon izvršenog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, preduzimao radnje koje su imale za cilj da istragu za ovo delo usmere u pogrešnom pravcu i da se kao učinioci označe osobe koje nisu pripadnici organizovane kriminalne grupe. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)