HICI U VUKA - GREŠKA? Nepoznati napadač teško ranio mladića u beogradskom naselju Karaburma

J. D. Lj.

13. 03. 2022. u 21:33

U BEOGRADSKOM naselju Karaburma, juče rano ujutro, oko 3.25 časova, u Ulici vojvode Micka Krstića kod broja 34, dogodila se pucnjava iz vatrenog oružja u kojoj je ranjen Vuk J. (34). On je zadobio teške povrede u predelu leđa, stomaka i pete i vozilom Hitne pomoći prevezen je u Urgentni centar na reanimaciju.

ХИЦИ У ВУКА - ГРЕШКА? Непознати нападач тешко ранио младића у београдском насељу Карабурма

Beogradsko naselje učestalo potresaju obračuni, Foto D. Mišić

Policija je odmah nakon pucnjave obavila uviđaj, pregledala teren, uzela izjave od svedoka, kao i ostale materijalne tragove - čaure, otiske, DNK... Nezvanično, Vuk J. nije bio prava meta napadača nego - njegov mlađi brat.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju pucnjave na Karaburmi i identifikaciji napadača. Sumnja se da je sa pucačem bila još jedna osoba, koja mu je čuvala leđa, te da su zajedno, nakon što je Vuk J. ranjen, pobegli prema Zvezdarskoj šumi, gde im se gubi trag.

Stanari Karaburme u šoku su zbog onoga što se dogodilo, ali i u velikom strahu jer su ovakvi događaji učestali.

- Ovo je postalo nepodnošljivo, naselje je prepuno narkomana, dilera, droge - kaže jedna od komšinica iz Micka Krstića.

- Legla sam nešto posle ponoći da spavam, kad me je iz sna probudila pucnjava. Kao da je ratno stanje. U poslednje vreme, nažalost, stalno neka pucnjava. Pa samo pre petnaestak dana, u kraju, u Patrisa Lumumbe, bačena je bomba. Srećom, tada niko nije stradao, ali pričinjena šteta je velika.

Inače, Karaburma nije prvi put na crnoj listi "opasnih" beogradskih naselja kada je reč o pucnjavama, ranjavanjima, ubistvima. Podsetimo, 2013. izrešetan je Uroš Đ. (34). Na njega je tada ispaljeno šest metaka, a najmanje dva su ga pogodila, i to u nogu i stomak. Ipak, mladić je preživeo.

Foto D. Mišić

Krajem prošle godine, 29. decembra, na uglu ulica Patrisa Lumumbe i Vojvode Micka Krstića upucan je V.O. (19), koji je zadobio teške telesne povrede. Na njega je nepoznati napadač pucao iz pištolja i pogodio ga u stomak.

Početkom maja 2013. godine u Srnetičkoj ulici ubijen je Bruno Toševski (27), sin čuvenog srpskog urologa sa VMA. Telo nesrećnog mladića pronađeno je u stanu nekoliko dana nakon zločina. Kako je kasnije na sudu utvrđeno, njega je iz pištolja ubio prijatelj Nikola Stanojević, koji je kasnije osuđen na 11 godina zatvora zbog ovog zločina.

Nepune dve godine nakon ovog događaja ponovo je "pala krv" u istom naselju. Tada je Momčilo Pavlović (67) pucao u glavu supruzi Slavici (64), uz njen pristanak, a zatim je i sebi presudio jer nisu mogli da se pomire sa smrću sina Aleksandra (35), koji je poginuo 2015. kao padobranac.

ODBIJA SARADNjU

UPUCANOM Vuku J. ukazana je lekarska pomoć u UC, on se nalazi na aparatima, u teškom je stanju, ali svestan. Međutim, u razgovoru sa policijom odbio je da sarađuje i kaže ko ga je i zbog čega upucao, niti je na bilo koji način hteo da pomogne u rasvetljavanju slučaja.

Inače, Vuk J. je odranije poznat policiji i istražnim organima, ali i sudskim, jer je već osuđivan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!