DEMANTI REPUBLIČKOG GEODETSKOG ZAVODA: Uhapšena S. I. dobila otkaz u katastru, pa se zaposlila kod javnog beležnika

Novosti online

22. 11. 2021. u 11:08

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su S. I. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo nesavestan rad u službi.

ДЕМАНТИ РЕПУБЛИЧКОГ ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА: Ухапшена С. И. добила отказ у катастру, па се запослила код јавног бележника

Foto: RGZ-promo

Republički geodetski zavod demantuje tekst u kojem se navodi da je uhapšena S. I. radnica katastra u Kragujevcu.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Republički geodetski zavod demantuje tekst objavljen u pojedinim medijima da je uhapšena S. I. radnica katastra u Kragujevcu.

Protiv S. I. Republički geodetski zavod je 2019. godine vodio disciplinski postupak zbog teže povrede radne dužnosti – nesavesnog rada.

Taj postupak je pravnosnažno okončan nakon čega je prestao radni odnos S. I. u Službi za katastar nepokretnosti Kragujevac Republičkog geodetskog zavoda.

Jučerašnje hapšenje S. I. sprovedeno je zbog istog tog dela.

Prema saznanjima RGZ-a, nakon prestanka radnog odnosa u katastru, S. I. je započela radni odnos u kancelariji javnog beležnika u Kragujevcu, odnosno u sistemu Javnobeležničke komore.

Posebno je potrebno naglasiti da je autor teksta upoznat sa činjenicom da S. I. već više od godinu dana nije službenica katastra u Kragujevcu.

Sve prevarne radnje u vezi sa nepokretnostima otkrivaju se u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Republičkog geodetskog zavoda, a zahvaljujući novom digitalnom sistemu katastra takve prevare se lako dokazuju - navodi se u saopštenju.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024