NEDOZVOLJENO PRELAZILI GRANICU I KRIJUMČARILI LJUDE: Velika akcija policije u Zaječaru

Novosti online

14. 09. 2021. u 15:29

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbednosno-informativne agencije i Policijske uprave u Zaječaru u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršile krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

НЕДОЗВОЉЕНО ПРЕЛАЗИЛИ ГРАНИЦУ И КРИЈУМЧАРИЛИ ЉУДЕ: Велика акција полиције у Зајечару

FOTO: D.Novković

Uhapšeni su D. T. (1978), M. M. (1978), P. P. (1988), V. T. (2002), M. P. (1988), R. S. (1966), D. A. (1973) i M. P. (1963), svi iz Zaječara.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D. T., terete se da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvoljen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba zasad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Avganistana.

Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu. Članovi organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: AKCIJA "PLANTAŽA 2012": Uhapšena dvojica Banjalučana, osumnjičena da su uzgajala marihuanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)