"DANIJELA ŠTAJNFELD I MEDIJI NASTAVLJAJU KAMPANJU": Oglasio se Lečićev advokat, evo šta je rekao o snimku razgovora

Novosti online

16. 07. 2021. u 15:21

ADVOKAT glumca Branislava Lečića, Čedomir Stojković, oglasio se danas saopštenjem nakon što je Više javno tužilaštvo odbacilo prijavu glumice Danijele Štajnfeld, koja je Lečića optužila da ju je silovao.

ДАНИЈЕЛА ШТАЈНФЕЛД И МЕДИЈИ НАСТАВЉАЈУ КАМПАЊУ: Огласио се Лечићев адвокат, ево шта је рекао о снимку разговора

Foto Arhiva

- Kako smo saznali iz medija, zastupnik Danijele Štajnfeld uložiće prigovor Apelacionom Tužilaštvu, što znači da odluka Višeg Javnog Tužilaštva još uvek nije pravosnažna. Kako vidimo, Danijela Štajnfeld, njen zastupnik, Merima Isaković i grupa medija nastavljaju davno započetu medijsku kampanju, vršeći pritisak kako na nadležne organe tako i na javnost, uz iznošenje izmišljenih, neutemeljenih i neistinitih opravdanja za ovakav ishod prvostepene odluke, dok su činjenice i nepobitni dokazi su na strani mog klijenta - napisao je Lečićev advokat.

On navodi da od 19. marta Lečić u ovom slučaju ima status građanina, zbog čega su njemu i advokatu nepoznati detalji iskaza Danijele Štajnfeld, kao i svedoka i dokaza do kojih je došla policija.

- Činjenica je da je Danijela Štajnfeld slučaj silovanja započela u medijima, još u avgustu prošle godine, te da se sa imenom Branislava Lečića, kao počinioca navodnog dela, obratila prvo medijima, a ne policiji. Ona je policiji dala iskaz sa identitetom Branislava Lečića tek 19. marta, a američkom NJu Jork Tajmsu dosta ranije. Upravo od ovog medija je moj klijent saznao da ga Štajnfeldova optužuje za silovanje, i to još 11 dana pre nego što je njegovo ime otkrila policiji. Naime, gospodin Lečić je 8. marta dobio pitanja novinarke ovog lista na temu optužbi Danijele Štajnfeld da ju je on silovao, na šta je odgovorio 9. marta negirajući sve navode Danijele Štajnfeld - ističe Stojković.

Advokat dalje tvrdi da je snimak, na kome Lečić razgovara sa Danijelom Štajnfeld nakon navodnog silovanja, montiran, te da se dijalog između njih dvoje nije desio u kontinuitetu, već je sačinjen od iscepkanih delova, kasnije nalepljenih u jedan dijalog.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao "moćnih iz filmske industrije". Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega - inače poznati glumac Branislav Lečić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)