KAKAV JE POGLED IZ PILOTSKE KABINE HELIKOPTERA: U toku je redovna letačka obuka na letelici H-145M (FOTO)

Novosti onlajn

07. 12. 2022. u 20:35

NA VOJNOM aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ i u širem rejonu Niša u toku je redovna obuka pripadnika 98. vazduhoplovne brigade za izvršavanje letačkih zadataka na helikopterima H-145M.

КАКАВ ЈЕ ПОГЛЕД ИЗ ПИЛОТСКЕ КАБИНЕ ХЕЛИКОПТЕРА: У току је редовна летачка обука на летелици Х-145М (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuka se realizuje s ciljem održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti za izvršavanje namenskih zadataka, kako u povoljnim tako i u složenim meteorološkim uslovima, danju i noću, a prolaze je piloti 119. mešovite helikopterske eskadrile. 

U skladu sa programom obučavanja, piloti u ovom periodu uvežbavaju tehnike i procedure prilikom vanaerodromskog sletanja i poletanja na neobezbeđenom terenu, letenja u niskim zonama, kao i izviđanja i pretrage terena u uslovima smanjene vidljivosti, udara vetra i kiše, koji otežavaju izvršavanje zadataka.

U obuku je aktivno uključen i tehnički sastav eskadrile, čiji su stručnost i profesionalizam ključni za ispravnost vazduhoplova i njihovu dostupnost za letenje.

Realizacijom obuke u helikopterskim eskadrilama Vojske Srbije, koja se izvodi po ciklusima tokom cele godine, obezbeđuje se vrhunska obučenost profesionalnog sastava i gotovost za izvršavanje zadataka izviđanja, traganja i spasavanja, transporta vazdušnim putem i pružanja vazduhoplovne vatrene podrške snagama u izvođenju operacija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SRAMOTA... Ovo je na stolici zatekao svaki navijač Crvene zvezde koji je danas došao na derbi u košarci, a tiče se Siniše Mihajlovića