PROVERA OBUČENOSTI VOJNIKA: Septembarska generacija na testu

Tanjug

30. 11. 2022. u 19:19

U CENTRIMA za obuku Vojske Srbije završena je provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“.

ПРОВЕРА ОБУЧЕНОСТИ ВОЈНИКА: Септембарска генерација на тесту

Foto Vojska Srbije

Provera je realizovana nakon šestonedeljne specijalističke obuke, tokom koje su se vojnici osposobljavali za izvođenje borbenih radnji u sastavu posluge, posade i tima, i realizaciju zadataka u skladu sa namenom svog roda, odnosno službe.

Tokom dvodnevne provere osposobljenosti, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke obuke i, kroz praktične radnje i postupke, pokazali stečena znanja i veštine neophodne za efikasnu upotrebu borbenih sredstava i vojne opreme.

Ostvareni vrlo dobri i odlični rezultati najbolje govore o visokom kvalitetu realizovane obuke i motivisanosti ove generacije vojnika za služenje vojnog roka.

Vojnicima sada predstoji premeštaj u jedinice Vojske Srbije, gde će u naredna tri meseca, u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani, realizovati sadržaje kolektivne obuke i biti aktivno uključeni u realizaciju svakodnevnih zadataka jedinica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)