VOJNICI SRBIJE PRILAZE KAMIONU I KREĆU U AKCIJU: Izvedena taktička obuka izviđača Kopnene vojske (FOTO)

Novosti online

22. 11. 2022. u 17:35

PRIPADNICI izviđačkih jedinica iz sastava Prve brigade kopnene vojske realizovali su raznovrsne sadržaje taktičke obuke specijalnih dejstava u rejonima van mirnodopske lokacije baziranja.

ВОЈНИЦИ СРБИЈЕ ПРИЛАЗЕ КАМИОНУ И КРЕЋУ У АКЦИЈУ: Изведена тактичка обука извиђача Копнене војске (ФОТО)

Foto: Ministarstvo

Reč je o važnom segmentu obuke, koja se u izviđačkim jedinicama realizuje tokom cele godine, kako bi se očuvala i unapredila osposobljenost profesionalnog sastava za izvršavanje specifičnih namenskih zadataka.

Tokom višednevnih vežbovnih aktivnosti, izviđači su, u različitim vremenskim uslovima i na složenoj konfiguraciji terena, uvežbavali taktičke radnje, procedure i postupke prilikom osmatranja i prikupljanja obaveštajnih podataka, kao i organizovanje izviđačkih patrola, prepada i zaseda.

Redovna obuka izviđačkih jedinica je raznovrsna i zahtevna, kako bi se izviđači uvežbali za brzo i efikasno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda. Tako se na najbolji način održava visok nivo fizičke pripremljenosti i psihičke stabilnosti, kao i njihova sposobnost za uspešno rešavanje najtežih situacija.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

RODILA SINA OD 7,328 KILOGRAMA: Beba je prevremena - nisu smeli da puste junačinu da još raste (FOTO)