REČNA FLOTILA NA OBUCI: Artiljerci vežbaju na topovima 20mm i 30mm

Tanjug

04. 10. 2022. u 19:41

NA reci Dunav kod Novog Sada u toku je obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2022“ i dodatno osposobljavanje profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinice Rečne flotile, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

РЕЧНА ФЛОТИЛА НА ОБУЦИ: Артиљерци вежбају на топовима 20мм и 30мм

Foto Vojska Srbije

Vojnici ukrcani na rečne brodove se osposobljavaju za dužnosti signalne službe i poslužilaca brodskih artiljerijskih oruđa, kao i za realizaciju kolektivnih zadataka u operacijama u zahvatu plovnih puteva.

U skladu sa programom obuke, artiljerci stiču znanja i veštine u rukovanju i održavanju brodskih protivavionskih topova 20mm i 30mm, dok se signalisti osposobljavaju za slanje i prijem signala za opštebrodske pokrete i komunikaciju u združenom plovljenju.

U ovom periodu, obuka se realizuje na sidrištu, kako bi se vojnici u potpunosti pripremili za izvršavanje zadataka na svojim borbenim stanicama koji ih očekuju u plovidbi i na izvršenju programskih gađanja.

Obuka vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika u Rečnoj flotili se realizuje tokom cele godine, a dodatnim osposobljavanjem, koje se redovno sprovodi u svim jedinicama Vojske Srbije, profesionalni vojnici se obučavaju za više dužnosti u okviru svog roda ili službe, čime se unapređuje ukupna osposobljenost jedinice.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)