OTVORENA FABRIKA U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Vučić - Ovo je velika stvar za celu Srbiju! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

24. 04. 2021. u 11:41

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Smederevskoj Palanci ceremoniji zvaničnog otvaranja južnokorejske fabrike “Kjungšin kejbl“ koja se bavi proizvodnjom delova za baterije za električna vozila .

ОТВОРЕНА ФАБРИКА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Вучић - Ово је велика ствар за целу Србију! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N. Živanović

Obraćanje predsednika Vučića:

- Pre svega, znam da ste siti naših govora, ali samo bih morao jednu stvar da kažem u skladu sa onim što sam naučio u Aziji. Ti ljudi mnogo rade, a onda, da kada dođu manifestacije onda je važno da značajem koji prikažemo kroz tu manifestaciju prikažemo koliko se radilo i koliku vrednost i koliki značaj to sve ima za društvo u celini, posebno za kraj u kom se neka fabrika podiže.

Predsednik je dodao da su svi govori kratki u odnosu na značaj i dobrobit koju će ova fabrika doneti Podunavskom kraju i celoj Srbiji.

- Niste pogrešili, mi ćemo se boriti za vaš dugoročni ostanak u našoj zemlji.

- Takođe, verujem da kada budete širili proizvodnju, nećete ni pomišljati na druge zemlje. 

- Nama ostaje još mnogo toga da radimo. Dosta smo puteva uradili - rekao je predsednik Vučić i onda najavio koje sve lokalne puteve država obnoviti.

- To danas možemo zato što će i Kjunšin da uplaćuje novac u budžet Smederevske palanke.

Predsednik je nagladsio da ovde radi više žena nego muškaraca i da je to izuzetno važno jer je to, neretko druga plata u porodici. 

- To će biti garancija da te žene mogu da planiraju potomstvo, da mogu da planiraju budućnost.

Predsednik je zatim istakao da država i opština pomažu parovima koji se odluče da planiraju porodicu i da daju dodatak za decu.

- Molim ljude samo da, ne znam kako da to kažem a da nikoga ne uvredim, a da povedemo računa i da pokušamo da imamo što više dece.

Predsednik se zatim investitorima i rekao da je ovo dodatni podsticaj saradnji.

Predsednik stigao na otvaranje fabrike: 

Predsenik je u krugu fabrike, pre zvaničnog puštanja u rad proizvodnog pogona, održao sastanak sa predstavnicima korejske kompanije i opštine.

Vučić je u Palanku stigao oko 11 sati i obišao unutrašnjost nove fabrike a prva reakcija mu je bila: Mnogo žica ima ovde!

On je primetio da su zaposlili sve žene jer su one marljivije i vrednije.

Vučić je istakao da se u ovom regionu rađa malo dece i da to pokazuje da nije sve pitanje teritorije, već ekonomskog razvoja.

Kako je dodao, ovo je nešto što će ljude naterati da razmisle o budućnosti i da ostanu ovde.

- Mnogo je važno kada dođu korejski investori, reč je o zemlji koja pravi čuda. Njihova inovativna sposobnost, industrijska snaga i naučni opus su uzor svakoj zemlji koje žele rezultate. Što više korejskih kompanije to je bolje za nas. Nadam se da će biti još njihovih fabrika u budućnosti - rekao je predsednik Srbije.

On je rekao da je dolazak ove komanije velika za stvar za našu zemlju i da je ponosan zbog toga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Generalni direktor kompanije Kjungšin Kejbl Seo Jae Keun je naveo da je kamen temeljac postavljen u maju i da je srećan da se fabrika otvara na vreme uprkos pandemiji koronavurusa.

- Siguran sam da ćemo kontinuirano rasti - naveo je Jea Keun i najavio da će do sledeće godine kompanija imati još 700 zaposlenih.

Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka rekao je da je za njegov grad to veliki dan.

- Od danas gledamo u budućnost. Počinje nova era razvoja naše opštine - rekao je on.

Posao za 700 radnika

 “Kjungšin kejbl“ će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine, a investicija je vredna 20 mliona evra.

Fabrika je izgrađena za nešto manje od šest meseci, u industrijskoj zoni Guberaš.

Svečanosti povodom puštanja u rad proizvodnog pogona prisustvuju i generalni direktor  “Kjungšin kejbl“ Europe Jae-Keun Seo, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

 “Kjungšin kejbl“ Europe u Smederevskoj Palanci proizvodiće komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kjungšin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodića tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine.

U pitanju je investicija od 20 miliona evra, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine, saopštila je kompanija.

Kompanija Kjungšin Kejgl Jurop je deo Kjungšin grupe, čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države.

Korejska fabrka je osnovana 1974. godine i lider je na korejskom tržištu elektronskih delova za automobilsku industriju.

Ima godišnji promet od 611 miliona dolara. Radi u osam poslovnih objekata na tri kontinenta širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (30)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!