NEMAČKE BANKE NA UDARU RUSIJE: Sud zaplenio imovinu Dojče banke i Komercbanke u okviru tužbe

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 05. 2024. u 20:15

RUSKI sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

НЕМАЧКЕ БАНКЕ НА УДАРУ РУСИЈЕ: Суд запленио имовину Дојче банке и Комерцбанке у оквиру тужбе

Platna nisu vraćena u Ermitaž / Foto D. Dozet

Ove banke su bile među zajmodavcima koji su imali ugovor za izgradnju fabrike za preradu gasa u Rusiji s nemačkom kompanijom "Linde", a koji je prekinut zbog zapadnih sankcija Moskvi.

Tužbe je podneo "RusChemAlliance", preduzeće koje je u polovinskom vlasništvu gasne kompanije Gazprom, koje je operator ovog projekta, prenosi Rojters.

Arbitražni sud u Sankt Peterburgu zabranio je Dojče banci da ostvari svoje učešće u kapitalu u svojoj ruskoj podružnici, kao i u kompaniji "Deutsche Bank Technology Center LLC".

Sud je izrekao zaplenu do 238.6 miliona evra u hartijama od vrednosti, nekretninama i bankovnim računima Dojče banke, njenim podružnicama i "Deutsche Bank Technology Center LLC".

Dojče banka u Frankfurtu saopštila je da je već rezervisala oko 260 miliona evra.

Sud je takođe zaplenio imovinu Komercbanke u vrednosti od 93,7 miliona evra, kao i hartije od vrednosti i zgradu banke u centru Moskve.

Ruski sud je u petak naredio da imovina, računi i nekretnine, kao i udeli u dve podružnice Unikredit banke, budu zaplenjeni u odvojenoj tužbi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića