NESVAKIDAŠNJI PANEL NA KOPAONIK BIZNIS FORUMU: “Šta bi bilo kada bismo svi odustali od odgovornosti?” (FOTO)

Novosti online

05. 03. 2024. u 19:40

IAKO nam se može činiti da naš individualni doprinos nije značajan u globalnom kontekstu, istina je da svaki pojedinac ima mogućnost da ostvari promene upravo na ovom, mikro nivou. Naši svakodnevni postupci, izbori i stavovi imaju uticaj na ljude oko nas, a time i na društvo u celini, zaključio je Dejan Janjatović na panelu “Walk the talk: Značaj aktivizma u promovisanju ESG koncepta“ održanom na 31. Kopaonik biznis forumu.

НЕСВАКИДАШЊИ ПАНЕЛ НА КОПАОНИК БИЗНИС ФОРУМУ: “Шта би било када бисмо сви одустали од одговорности?” (ФОТО)

Foto: Novosti

Ovogodišnji panel u organizaciji NLB Komercijalne banke i Saveza ekonomista Srbije kojim je moderirao Dejan Janjatović, zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, okupio je istaknute ličnosti iz različitih sfera društvenog života koje preduzimaju korake ka promociji održivosti i društvene odgovornosti. Među učesnicima bili su Dušan Kovačević, osnivač i direktor EGZIT festivala; glumica Hristina Popović; Galeb Nikačević, autor i voditelj podkasta "Agelast" i Nenad Krstić, bivši košarkaš i sada vlasnik destilerije Krstić.

Slobodan Bubnjević, naučni novinar, otvorio je ovaj nesvakidašnji panel prezentacijom uvodeći sve prisutne u svet ESG-a, postavljajući ključno pitanje: “Šta bi bilo kada bismo svi odustali od odgovornosti?”.

- Život po principima održivosti postaje sve važniji dok se suočavamo sa izazovima velikih klimatskih, socijalnih i ekonomskih promena. Aktivizam igra ključnu ulogu u oblikovanju svesti o održivosti i postavljanju temelja za društveno odgovorno ponašanje, bilo da potiče od javnih ličnosti, korporacija, institucija ili pojedinaca. U tom kontekstu, javne ličnosti mogu da odigraju ključnu ulogu, jer njihov uticaj i vidljivost služe kao snažan katalizator za promociju principa održivosti i podsticanje šire javnosti na akciju - istakao je Dejan Janjatović, zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

NLB Komercijalna banka i ove godine kao generalni sponzor Kopaonik biznis foruma nastavlja tradiciju snažne podrške najznačajnijem poslovnom događaju u Srbiji i regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!