VUJKO: Domaće kompanije stub i nosilac u investicionom ciklusu koji nas očekuje

Promo

05. 03. 2024. u 17:11

GENERALNI direktor kompanije Millennium Team, Stojan Vujko učestvovao je na Kopaonik biznis forumu, gde je bio jedan od panelista na temu „Razvoj infrastrukture u uslovima rastućih kamatnih stopa“.

ВУЈКО: Домаће компаније стуб и носилац у инвестиционом циклусу који нас очекује

Foto: Millennium Team

Razvoj infrastrukture podstiče dalji rast privrede i sa stanovišta nacionalne ekonomije, ne može se posmatrati kao izolovani sektor. Stojan Vujko, generalni direktor Millennium Team-a istakao je da su domaće kompanije stub i nosilac u investicionom ciklusu koji nas očekuje.

- Svi veliki infrastrukturni projekti koje realizujemo, a i koji nas čekaju, za nas su ključni, jer pored referenci i znanja koje na taj način stičemo, to je i prilika za domaće kompanije da izađu na inostrano tržište. Domaće kompanije sada mogu da pariraju stranim firmama i da odgovore kvalitetno na sve zahteve i rokove - naveo je Vujko.

Foto: Millennium Team

Za 20 godina Millennium Team se pozicionirao na mestu lidera u građevinskoj industriji. Realizacijom velikih infrastrukturnih projekata Beograd na vodi, energetskih projekata gasovoda i gasifikacije gradova, do sada smo uradili više od 2,500 km gasovodne mreže u Srbiji, prečišćivače otpadnih voda, sada realizujemo projekat Čista Srbija u četiri grada, a u toku su projekti Metro, Expo, Nacionalni stadion.

- U poslednjih 10 godina država ima jasnu strategiju ulaganja, imamo velike i značajne projekte u Srbiji, gde domaće kompanije učestvuju sa minimum 49%, a negde i više, u izgradnjih infrastrukturnih projekata. Što samim tim pokazuje da mi to možemo i da mi to znamo. Domaćim kompanijama je važno da imamo stabilnost, da znamo u kom smeru se kreću ulaganja, kako bismo našu strategiju prilagodili. Smatram da je ključna sinergija sa fakultetima i institutima, gde se dešava kontakt nauke i privrede. Mi imamo 1800 zaposlenih, 450 inženjera, 17 doktora nauka, ključ je ulaganje u znanje, jer to vodi ka uspehu - istakao je Stojan Vujko, generalni direktor Millennium Team-a u čijoj grupi posluje 21 kompanija.

Foto: Millennium Team

Panel posvećen infrastrukturi je vodila Dragijana Radonjić Petrović, potpredsednik Saveza ekonomista Srbije, a u diskusiji su učestvovali i Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Nikola Pontara, direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji, Nikola Đukić, predsednik izvršnog odbora UNIQA neživotnog osiguranja i Filip Boras, partner Baker McKenzie.

Kopaonik biznis forum tradicionalno održava se već 25 godina i okuplja renomirane stručnjake i deminentna imena domaće i regionalne privredne i političke scene. Centralna tema ovogodišnjeg Foruma je “Novi globalni kontekst – izazovi neizvesne budućnosti“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo