DO 2027. BRZA PRUGA DO NIŠA: Predsednik Vučić o novim projektima - metro prva linija do 2028, uradićemo auto-put do Zrenjanina

Novosti online

13. 08. 2023. u 10:37

U OBRAĆANjU javnosti iz "Novog jutra" na TV Pink, predsednik Srbije Aleksamndar Vučić govorio je o predstojećim investicijama i novim infrastrukturnim projktima.

ДО 2027. БРЗА ПРУГА ДО НИША: Председник Вучић о новим пројектима - метро прва линија до 2028, урадићемо ауто-пут до Зрењанина

Foto: Ministarstvo

- O Beogradu na vodi, Skajlajnu, o velelepnoj železničkoj stanici, to su stvarni projekti i ozbiljne stvari. Zato želim da predstojeće vreme iskoristimo u jedinjavanju. Ja im znam rejtinge...to nije impresivno. Za nas je važno da pružimo ruku, da razgovaramo, da uključimo i njihove stručne ljude ako ih imaju - istakao je predsednik.

On je podsetio da se uskoro otvara auto-put Ruma-Šabac.

- Time će ljudi lagodnije i lakše i brže putovati, uštedeće 15 do 20 minuta.. Promene su vidljive i pokušaćemo do 2027. da završimo brzu prugu do Niša, da se uradi obilaznica, to su velike stvari. Hoću da uradimo auto-put do Zrenjanina, da se uradi obilaznica, to su velike stvari.  Metro nam je prva linija gotova do 2028. Ono što moramo da uradimo u centralnoj Srbiji uradimo po 100 fasada i učinimo ih lepšim i privlačnijim za turiste.  Ulepšavaćemo i Kragujevac, tu tržnicu koja je najlepša zgrada. O istoku Srbije da ne govorim - dodao je predsednik.

BONUS VIDEO - VUČIĆ U PRIJEDORU: Nikada neće reći da je to najveće etničko čišćenje na evropskom tlu od 1945.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (112)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)