SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDAN NAFTOVOD: Počele pripreme za gradnju još jednog pravca snabdevanja

E.B.T.

08. 02. 2023. u 16:46

KREĆU pripreme za projekat izgradnje novog naftovoda između Srbije i Mađarske kojim će se diversifikovati snabdevanje naftom naše zemlje.

СРБИЈА ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДАН НАФТОВОД: Почеле припреме за градњу још једног правца снабдевања

Ministarstvo rudarstva i energetike

Tim povodom ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa v.d. direktora “Transnafte a.d. Pančevo”, Bogdanom Kuzmanovićem.

- Realizacijom ovog projekta obezbedila bi se diversifikacija snabdevanja sirovom naftom i povećali bismo sigurnost snabdevanja rafinerije “Pančevo” – poručila je Đedovićeva. -Takođe, smanjili bi se i ukupni troškovi transporta sirove nafte u odnosu na transport do Omišlja, a zatim naftovodom do granice sa Republikom Srbijom.

Ona je podsetila da je prilikom susreta sa ministrom spoljnih odnosa i trgovine Mađarske, Peterom Sijartom, u utorak iskazana podrška realizaciji ovog projekta kao i da će “Transnafta” početi razgovore sa mađarskom kompanijom o tehničkim detaljima.

Trasa novog naftovoda, od Ađe do Novog Sada, bila bi duga 128 kilometra. Procenjena vrednost investicije izgradnje na teritoriji  Srbije je 100 miliona evra, a investitor sa srpske strane bila bi “Transnafta”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ZA PORODICE SA DVOJE DECE: Odličan hotel u popularnom Hamametu, dvoje dece gratis