POSLE GASA, TURSKA OSTAJE I BEZ NAFTE: Posledice zemljotresa velikih razmera

Tanjug

06. 02. 2023. u 10:46

U RAZORNOM zemljotresu jutros u Turskoj nije došlo do oštećenja na naftovodu Kerkuk-Džejhan koji transportuje naftu iz Iraka u Tursku, ni na naftovodu Baku-Tbilisi-Džejhan na kojem svi cevovodi neometano funkcionišu, izjavio je jedan turski zvaničnik.

ПОСЛЕ ГАСА, ТУРСКА ОСТАЈЕ И БЕЗ НАФТЕ: Последице земљотреса великих размера

Foto: AP

Međutim, operacije su suspendovane na naftnom terminalu Ceihan na jugu Turske, saopštila je agencija za transport nafte Tribeka, navodeći da je u toku hitan sastanak posvećen problemu na tom terminalu u istočnom Mediteranu, udaljenom oko 155 kilometara od epicentra potresa, prenosi Rojters.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je rano jutros južnu Tursku i severozapad Sirije i odneo više od 500 ljudskih života. Povređene su stotine ljudi, a veliki broj stambenih objekata je u ruševinama zbog čega su mnogi građani ostali na ulici izloženi izuzetno niskim, zimskim temperaturama.

Ranije danas, državni operater gasovoda BOTAS saopštio je da je zbog oštećenja na cevovodima zaustavljen protok prirodnog gasa u provincijama Gazijantep, Hatai i Kahramanmaras, ali i u nekim drugim okruzima u Turskoj.

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA PREŽIVELIMA - Spasilačke službe u Dijarbakiru nastavljaju potragu u ruševinama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja