PROIZVODNJA UGLJA U "KOLUBARI" NIJE UGROŽENA EPS: Sigurno snabdevanje strujom

Tanjug

25. 01. 2023. u 10:05

NA istočnom delu površinskog kopa Polje "E" u utorak po podne došlo je do aktivacije postojećeg klizišta i trenutno je zaustavljena proizvodnja bagera "glodar 7" koji radi na otkopavanju uglja na BTU sistemu (bager-traka-utovar), saopštio je EPS.

ПРОИЗВОДЊА УГЉА У КОЛУБАРИ НИЈЕ УГРОЖЕНА ЕПС: Сигурно снабдевање струјом

Foto printskrin instagram/dubravka.djedovic

Kako je navedeno, stabilan je rad kapaciteta EPS-a i sigurno je snabdevanje građana i privrede.

Ekipe za sanaciju izašle su na teren u najkraćem roku, a proizvodnja uglja u Ogranku RB "Kolubara" nije ugrožena.

Nema povređenih radnika, niti uticaja na snabdevanje električnom energijom naselja u zoni rudarskih radova, navode iz EPS-a.

U toku su radovi na terenu, a očekuje se da će bager, nakon sklanjanja zemlje koja je delimično zatrpala jednu spoljnu gusenicu bagera "glodara 7", biti transportovan na lokaciju gde će u narednih desetak dana biti urađeni već ranije planirani preventivni mašinski radovi.

Takođe, biće pojačan rad bagera "glodar 8", a u petak će se uključiti i "glodar 2" kako bi se nadoknadile količine uglja koje kopa "glodar 7".

Rad svih proizvodnih kapaciteta Elektroprivrede Srbije je stabilan, a na deponijama termoelektrana EPS-a ima 1,48 miliona tona uglja, što je za 5,4 odsto više od plana i deponije su potpuno spremne.

Snabdevanje građana i privrede električnom energijom je sigurno, a tokom januara EPS je izvezao električne energije u vrednosti 12,4 miliona evra.

I narednih dana biće nastavljen izvoz električne energije i to od sedam do 10 miliona kilovat-sati (7-10 GWh) dnevno, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere