POTRES NA BERZAMA U EVROPI: Cene gasa pale po prvi put ispod 850 dolara za hiljadu kubnih metara

Novosti online

27. 12. 2022. u 18:27

CENE gasa na berzama u Evropi su prvi put od 21. februara pale ispod 850 dolara za hiljadu kubnih metara, pokazuju podaci londonske berze ICE.

ПОТРЕС НА БЕРЗАМА У ЕВРОПИ: Цене гаса пале по први пут испод 850 долара за хиљаду кубних метара

Foto Shutterstock

Trgovina januarskim fjučersima prema indeksu TTF (najveći evropski hab koji se nalazi u Holandiji) počela je jutros od 882, 1 dolara za hiljadu kubnih metara a na kraju dana cena je iznosila 849,68 dolara.

U petak su cene gasa pale ispod 900 dolara prvi put os 13. juna.

Podsetimo, EU je 19. decembra postigla saglasnost o graničnoj ceni za ruski gas od 180 evra za megavat-sat i stupiće na snagu od 15. februara.

Mera je uvedena kako bi se evropska domaćinstva o preduzeća zaštitila od skokova cena.

BONUS VIDEO: TO JE MINUS - U Jakutskom selu Tomtor izmerena rekordno niska temperatura od -60 stepeni Celzijusovih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)