VELIKA ERDOGANOVA NAJAVA: Eliminisaćemo sve pretnje - jača svoju tvrđavu na granici

Novosti online

26. 12. 2022. u 19:07

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će njegova zemlja preduzeti neophodne korake naredne godine za stvaranje bezbednosne zone od 30 kilometara na granici sa Sirijom.

ВЕЛИКА ЕРДОГАНОВА НАЈАВА: Елиминисаћемо све претње - јача своју тврђаву на граници

Foto: Jutjub/Face the Nation/Kara Productions

- Preduzećemo nove korake da zatvorimo praznine u našoj bezbednosnoj liniji od 30 kilometara kako bismo u potpunosti eliminisali pretnje našoj zemlji sa sirijske strane - rekao je Erdogan u obraćanju naciji nakon sastanka vlade.

On je otkrio da je u Crnom moru otkriveno novo gasno polje sa rezervom od 58 milijardi kubnih metara.

- Naš brod za bušenje Fatih otkrio je 58 milijardi kubnih metara rezervi prirodnog gasa na dubini od 3.223 metra pod vodom - rekao je Erdogan.

Turski predsednik je dodao i da očekuje da će inflacija biti ispod 30 odsto do kraja 2023.

Godišnja inflacija u Turskoj usporila je u novembru prvi put za godinu i po dana - na 84,39 odsto sa 85,51 odsto u oktobru, saopštio je ranije Nacionalni institut za statistiku (TUIK). Porast potrošačkih cena u novembru, prema podacima agencije, iznosio je 2,88%.

- Nadamo se da će inflacija, koja je rapidno opadala od početka godine, do kraja godine pasti ispod 30 odsto. Naš cilj je da zemlju vratimo na jednocifrenu inflaciju 2024. godine - rekao je Erdogan u obraćanje naciji nakon sednice vlade.

BONUS VIDEO: OTVORENO ZA SAOBRAĆAJ - Pogledajte kako izgleda vožnja rekonstruisanom deonicom Krimskog mosta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi