NOVI SAD PODSTIČE ŽENSKO INOVACIONO PREDUZETNIŠTVO: Šest miliona dinara za kupovinu mašina i opreme

Z. GRUMIĆ

18. 11. 2022. u 11:38

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su danas novosadskim preduzetnicama ugovore o podršci razvoju ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji grada za ovu godinu, vredne ukupno šest miliona dinara.

НОВИ САД ПОДСТИЧЕ ЖЕНСКО ИНОВАЦИОНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО: Шест милиона динара за куповину машина и опреме

Pres služba Grada Novog Sada

- Žensko preduzetništvo je svakim danom snažnije. Ali to je i proces u kojem svi segmenti društva moraju dati doprinos kako bi se ostvarili svi mogući potencijali – istakao je Đurić i napomenuo da Grad Novi Sad intenzivno unapređuje žensko preduzetništvo, odnosno ekonomsko osnaživanje žena.

Ove godine, kako je navedeno u saopštenju, 24 preduzetnice čije firme postoje duže od dve godine dobile su bespovratna sredstva za nabavku opreme ili mašina.

Gradonačelnik je podsetio da je od 2018. godine za te namene izdvojeno ukupno 45 miliona dinara kao i da je 157 firmi u vlasništvu Novosađanki dobilo sredstva na osnovu ovog konkursa.

Preduzetnica Slađana Simić, koja je dobila subvencije za pružanje stomatoloških usluga, zahvalila je u ime korisnica podsticaja istakavši da su nadležni u Gradu prepoznali trud, rad i zalaganje žena kao i značaj delatnosti kojima se bave. - Nama ove subvencije zaista mnogo znače. U ime svih prisutnih i u svoje ime, hvala vam od srca – izjavila je Slađana Simić.

Radi ostvarivanja projekta „Afirmacija ženskog inovativnog preduzetništva na teritoriji Novog Sada” novac je obezbeđen Odlukom Vlade Republike Srbije, posredstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Ta finansijska podrška može da bude iskorišćena za kupovinu jedne ili više mašina i računarske opreme, istraživanje i razvoj, izradu studije o tehničkoj izvodljivosti, sticanje prava industrijske svojine, inovacije procesa i organizacije poslovanja, kao i za usluge uređenja poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a