U OPŠTINI BUDVA POTPISANI UGOVORI: Stotinu hiljada evra dobilo 19 preduzetnica

B. DABIĆ

01. 11. 2022. u 16:19

KROZ program ženskog preduzetništva koji Opština Budva realizuje treću godinu zaredom podržano je 19 biznis projekata. Predsednik Opštine Budva Milo Božović potpisao je danas ugovore sa dobitnicama finansijske podrške za žensko preduzetništvo.

У ОПШТИНИ БУДВА ПОТПИСАНИ УГОВОРИ: Стотину хиљада евра добило 19 предузетница

Foto: B. Dabić

Iz opštinskog budžeta za 2022. za ovu namenu  je izdvojeno 100.000 evra. Projekat se realizije  u cilju ekonomskog razvoja  Budve, otvaranja novih radnih mesta i samozapošljavanja za što se iz opštinskog budžeta izdvajaju nepovratna finansijska sredstva.

Predsednik Opštine Budva Milo Božović istakao je a je ovo jedan od najvažnijih projekata loklane uprave.


-Jako nam je važno da se aplicira i da vam pomognemo u pokretanju biznisa. Svi znamo koliko je žensko preduzetništvo važno za naš grad. Žene su pokretači privrede i politike. To poverenje od strane lokalne uprave prema ženama postoji i biće sve veće,  kazao je Božović.

V.d. sekretara Sekretarijata za privredu Jelena Savić kazala je da su na javni poziv za raspodelu sredstava iz budžeta Opštine Budva za podršku ženskom preduzetništvu pristigle su 33 prijave, od kojih je, na osnovu bodovne rang liste, prihvaćeno 19.


- U narednom periodu imaćemo nove projekte, o čemu ćemo javnost naknadno obavestiti, kazala  je Savić.

Preduzetnice koje su dobile novac su Milica Franeta, Žana Lekić,  Andrea Ravić, Slađana Vujošević,  Milica Aćimov,  Lidija Gigović, Mica Đurović, Kristina Vojvodić, Jelena Rađenović,  Anja Medigović,  Marija Lazarević, Vasilija Trifunović,  Zorica Perišić,  Mira Nikotić,  Itana Lalović, Milka Popović, Mila Medin, Vikica Bečić i Silvana Katić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45